23 Ekim 2018 Salı

KIZILCIKLI CRUMBLE

Muhterem'le Afiyetle
Bu aralar hep köyde ki evimizde hazırladığım tarifleri veriyorum.
Köyde bulunduğumuz yaz ayları boyunca mevsimi olan sebze ve meyvelerle tarifler hazırlayıp, resimlerini çekiyorum.
Fakat köyde internet sıkıntısı olduğu için tarifleri yayınlayamıyorum.
İstanbul'a dönüp, internet sıkıntısı bitince tarifleri yayınlıyorum.
Bazen verdiğim tarifte ki sebze meyvenin mevsimi geçmek üzere oluyor.
Bu tarifte kullandığım kızılcık da mevsimi bitmek üzere olanlardan.
Kızılcık yaz aylarında, sonbahara yakın aylarda çıkıyor.


Kastamonu Çatalzeytin
Geçen yaz köydeki kızılcık ağacımızda bol bol kızılcık vardı.
O günlerde kızılcığı hem kullandım, hemde bir miktar dondurucuya kaldırdım.
Bu yıl ne yazık ki ağaç neredeyse hiç meyve vermedi.
Bende geçen yaz dondurucuya kaldırdığım kızılcıklarla tarifler hazırladım.

Crumble yaparken kullandığınız meyve renkli olursa (erik, vişne, çilek, böğürtlen, frambuaz gibi) görüntüsü şahane oluyor.
Bu sonbahar köyde kızılcıkla ve elma ile crumble yaptım.
Kızılcıklı olan crumble, rengi ile kalbimizi fethetti 😍😍😍
Crumble yaparken kuru yemiş olarak genellikle badem içi kullanırım fakat o gün evde badem içi olmadığı için ceviz içi ile hazırladım.
Kızılcık ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

kızılcık meyvesi
KIZILCIKLI CRUMBLE (Kızılcıklı Kırıntı Tatlısı)
Malzemeler;
300 gram kızılcık,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
Yarım limonun suyu,
Kırıntı kısmı için;
100 gram ceviz içi,
5 çorba kaşığı toz şeker,
120 gram küp küp doğranmış soğuk tereyağı,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
200 gram un,
Süslemek için;
Kızılcık taneleri

cornelian cherry
KIZILCIKLI CRUMBLE TARİFİ;
Kızılcıkları yıkayın, ortasından keserek çekirdeklerini çıkarın.

crumble nasıl yapılır?
Çekirdeklerini çıkardığınız, kestiğiniz kızılcıkları fırın kaplarına pay edin.
Eğer kızılcığın suyu çıktıysa mutlaka onu da kaselere pay edin.
Crumble kuru değilde, nemli olursa daha lezetli oluyor.

crumble nedir?
Kızılcıkların üzerine bir kaç damla limon suyu sıkın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı nişasta serpin.

Toz şeker, ceviz içi, tarçın, vanilya, tereyağı ve unu robottan geçirin.
Hamurunuz özlü bir hamur değil, kırıntılı bir hamur olacak.
Hazırladığınız kırıntılı hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.

Kırıntılı bir kıvamda olan hamuru kızılcıkların üzerine serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.


Crumble piştikten sonra çok fazla bekletmeden ılık halde, tercihen dondurma ile servis yapın.

cornelian cherry recipes
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Ellerine saglik Muhterem abla. Uzuuuun zamandir ihmal ettigim bloguma geri dondum ve tabi ilk is olarak blog dostlarimi ziyarete basladim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kıymetli kardeşim, blog dünyasına geri dönmene çok sevindim, hoş geldin sefalar getirdin :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...