9 Ocak 2019 Çarşamba

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ İÇİN, İÇİ KALPLİ KEK

Muhterem'le Afiyetle
Bugün eşimle 32. evlilik yıldönümümüz.
Her yıl 9 Ocak'ta bugüne özel bir tarif hazırlamaya çalışıyorum.
Bu tarifler çocuklar evdeyken genellikle pasta oluyordu, şimdi 2 kişi kaldık.
Son yıllarda daha mütevazi, daha küçük şeyler hazırlıyorum.
Bu tariflerin ortak noktası kalple veya güllerle ilgili modellerden oluşması oluyor.
Bugünün tarifini yıllar önce Pinterest'te görmüş, deneyeceğim tariflerin arasına kaydetmiştim.
Fakat iki aşamada yapılan, biraz oyalayıcı bir tarif olduğu için tarifi yapmaya bir türlü fırsatım olmadı.
Birde içinde ki kalpli kısım genellikle kırmızı gıda boyası ile hazırlanıyor.
Fakat biz artık gıda boyalı bir şey yememeye çalışıyoruz.
Gıda boyası yerine geçebilecek bir gıda maddesi kullanmam gerekiyordu.
Bende bu konuda en iyi sonucu verebilecek olan pancarı kullanmaya karar verdim.
Pancarla kek yapıldığını daha önce görmüştüm.
Aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz üzere pancar çiğken, kek hamurunun içinde muhteşem bir renge sahipti.
Pişince ne yazık ki soldu ama ben bu halinden de memnunum.
Kekin içinde gıda boyalı canlı kırmızı renkli kalp yerine, soluk ama sağlıklı bir kalp olduğunu görebiliyorum 😄😄😄
Bu arada;
Bu tarifi illa kırmızı renkle yapmak zorunda değilsiniz, mesela kakaolu kekle ve çiçekli kalıpla keserek farklı bir konsept oluşturabilirsiniz.



evlilik yıldönümü kutlama önerileri
Tarif ile ilgili notlar;
Bu tarif iki aşamalı bir tarif, önce kalpleri oluşturacağımız kırmızı keki düz fırın tepsisinde pişirerek hazırlıyoruz.
Daha sonra bu kırmızı kekten kalıpla, kekler çıkarıyoruz.
İkinci aşamada sade bir kek hamuru hazırlıyoruz ve kırmızı kalplerle sade keki baton kek kalıbında birlikte pişiriyoruz.
Bu tarifin bir kaç püf noktası var.
Kalp keklerin kalıba çok sıkı bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor.
Boşluk olursa, kek kabardıkça kalpler yerinden çıkarak şekli bozuk bir sonuç ortaya çıkmasına sebep oluyor.
Birde baton kekin hamuru, tepsi de pişen kırmızı kekten daha yoğun bir kıvamda oluyor.
Sizi her aşaması bol resimli bir tarif bekliyor.
Not;
Baton kek için hazırladığımız hamur biraz fazla geliyor, artan hamuru ayrıca 1-2 muffin kalıbında pişirebilirsiniz.
Önceki yıllarda evlilik yıldönümlerimiz için hazırladığım, pasta-tart-muffin-kek-kurabiye önerileri ve tarifleri 👉BURADA
*Bu tarifleri sevgililer gününde, eşinizin-sevdiğinizin doğum gününde de hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle kalın, yuvanızdan sağlık, huzur ve mutluluk eksik olmasın"

Güncelleme;
Ben tarifi hazırladım, pişirdim, aynı gün resmini çektim ve yayınladım.
O gün kestiğim dilimlerdeki kalbin rengi, ilk resimde ki gibiydi.
Sonraki gün kestiğimde ise üstteki resimde gördüğünüz gibi canlı kırmızı renkteydi.
Beklediği için mi rengi güzelleşti, yoksa en koyu pancarlı kısım oraya mı denk gelmişti bilmiyorum.

kalpli kek
İÇİ KALPLİ KEK;
Malzemeler;
Pancarlı kek malzemeleri;
1 adet büyük boy kırmızı pancar,
3 adet orta boy yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vaniya,
Ayrıca;
Tepsiye sermek için; Yağlı kağıt,
Kesmek için; Kalpli kurabiye kalıbı. 
Sade Kek Malzemeleri;
3 adet orta boy yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
3 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vaniya,
Ayrıca;
Baton kek kalıbı,
Üzeri için;
Yarım paket (100 ml.) krema,
3 yemek kaşığı beyaz damla çikolata,
Şeker hamurundan küçük kalpler, kurutulmuş tomurcuk güller.
 
İÇİ KALPLİ KEK TARİFİ;
Pancarlı keki yapmak için;
Pancarların kabuğunu soyun.
Küçük parçalar halinde keserek mutfak robotuna doldurun.

Pancarları mutfak robotunda iyice ufalanıncaya kadar parçalayın.

beet root cake
Yumurta, şeker, yağ, yoğurt gibi sıvı malzemeleri pancarın içine ekleyin.
Robotu bir kaç tur çalıştırarak karışmasını sağlayın.
Not;
Resimde gördüğünüz renk tamamen pancarın doğal rengidir, gıda boyası yoktur.
Resim düzenleme ile renk verilmemiştir, resim orjinal halindedir.

pancarlı kek tarifi
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Robotu tekrar çalıştırarak, hepsinin karışmasını sağlayın.

beet root cake
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız pancarlı kek hamurunu yağlı kağıdın üzerine dökün, her tarafına eşit şekilde yayın.

Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Pancar ne yazık ki pişirme işlemi sırasında canlı pembe rengini kaybediyor.

Pancarlı kek piştikten sonra soğuması ve dinlenmesi için 20 dakika kadar bekletin.
Daha sonra kalpli kurabiye kalıbı ile kekten kalpler kesin.
Not;
Kalpleri kestikten sonra artan kek parçalarını bonbon yaparak değerlendirebilirsiniz.
Kırmızı pancarlı bonbon tarifi 👉BURADA

evlilik yıldönümü için pasta tarifleri

Baton kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp, hafif un serpin.
Kalp kekleri, baton kek kalıbına sıkı sıkı olacak şekilde sığması için hamuru dökmeden önce tepside bir araya getirin.
Not;
Kek kalıbını ters çevirince kalbin düz görünmesi için kalpleri kalıba ters şekilde yerleştireceğiz!

Baton keki yapmak için;
Yumurtaları, şekeri, yağı, yoğurdu birlikte çırpın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek, pancarlı kekten daha koyu kıvamlı bir hamur elde edin.

Baton kek kalıbının dibine, kalpleri yerleştirmek için 2-3 kaşık kek hamuru döküp yayın.
Üzerine daha önce bir araya getirdiğiniz kalpleri yerleştirin.
Kalplerin arasında hiç boşluk kalmamalı, sıkı sıkı olmalı!

Hazırladığınız sade kek hamurunu kalplerin üzerini kapatacak şekilde baton kek kalıbına doldurun.
Eğer hamurunuz fazla gelirse artan hamuru küçük bir muffin kalıbında ayrıca pişirebilirsiniz.


Kalıbı fırından daha rahat alabilmek ve kek kabarınca taşma ihtimaline karşın, kalıbı fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Kekiniz piştiği zaman mutlaka 15-20 dakika bekleterek ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
Çok kabardıysa üst kısmından bıçakla keserek düzleştirin.

Üstünün sosunu yapmak için;
Çikolatayı, krema ile birlikte Benmari usulü eriteceğiz.
Büyük bir cezvenin içine, daha küçük bir cezve yerleştirin.
İçine yarım paket (100 ml.) krema dökün.
3 yemek kaşığı beyaz çikolata ekleyin (benim çikolatam beyaz değil fildişi renginde olduğu için bembeyaz değil)
Büyük cezveyi ocağa yerleştirin.
Su kaynadıkça krema ısınacak ve çözülecek, çikolata eriyecek.
Çikolata eriyip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın, ocağı kapatın.

Keki servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.
Hazırladığınız çikolatalı kremayı üzerine dökün.

içi kalpli kek resimli tarifi
Süslemek için, şeker hamurundan minik kalpler ve kurutulmuş tomurcuk gül kullanabilirsiniz.
Keki kestiğiniz zaman pancarlı kalp ortaya çıkacaktır.

pancarlı kek
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...