13 Mart 2019 Çarşamba

İŞKEMBE PİLAKİ

Muhterem'le Afiyetle
İşkembe pilaki mi?
Evet, yanlış okumadınız, işkembe pilaki.
Pilaki; kuru fasulye, yeşil mercimek gibi baklagillerden veya balık çeşitleri ile hazırlanır.
Geçenlerde çorbasını pişirmek için marketten işkembe aldım.
Fakat eve gelinceye kadar "değişik bir şekilde nasıl pişirsem" diye düşündüm durdum.
Eve gelince önce sirkeli bir su ile ön pişirme yaptım.
İlk pişirimi bitince aklıma bir kaç gün önce "Palamut Pilaki" yaptığım için pilaki olarak yapmak geldi.
İşkembe yahni olarak pişiriliyor fakat pilaki olarak pişirildiğini hiç görmedim.
Hemen malzemelerimi hazırladım, işkembeden pilaki yaptım😊
Daha önce balıkla pek çok kez pilaki yapıp, tarifini vermişim.
Fakat bakliyatla yapılan pilakiyi evde yaptığım halde burada tarifini vermemişim.
En kısa zamanda bakliyat ile pilaki hazırlayıp, yayınlayayım.




işkembe yemeği
Konu ile ilgili tariflerim;

Sakatat Tarifleri

İşkembe Çorbası

Nohutlu İşkembe Yahnisi

Güveçte Balık Pilaki

Palamut Pilaki

Kolyoz Pilaki

 "Afiyetle Kalın"

tripe recipes
İŞKEMBE PİLAKİ;
Malzemeler;
1 paket dana veya kuzu işkembe,
1 küçük çay bardağı sirke,
2 adet büyük boy soğan,
3 adet domates,
1 tatlı kaşığı salça,
3 adet yeşil sivri biber,
1 adet orta boy havuç,
4-5 diş sarımsak,
Zeytinyağı,
Tuz, kırmızı pul biber, kekik.

tripe recipes
İŞKEMBE PİLAKİ TARİFİ;
İşkembeyi yıkayın, derin bir tencereye yerleştirin.
Üzerini geçecek kadar su ile doldurun.
Suyun içine 1 küçük çay bardağı sirke dökün.
Sirkeli suyun içinde 15 dakika pişirip, süzün.
Daha sonra tekrar tencerenin içine su doldurup yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not;
Vaktiniz yoksa bu aşamada düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
Ayrı bir tencerenin içine zeytinyağını dökün.
İçine doğradığınız soğanı ilave edin.
Soğanı bir kaç dakika pişirdikten sonra, kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin.
Not;
Domates fazla renk vermezse 1 tatlı kaşığı salça ilave edebilirsiniz.
Dışını kazıyıp küp küp doğradığınız havuçları, tohumlarını çıkarıp yarım parmak büyüklüğünde doğradığınız sivri biberleri, havanda ezdiğiniz sarımsakları ilave edin.
Ön pişirme yaptığınız işkembeyi tencereye ilave edin.
Hepsini birlikte 5-6 dakika pişirin.
Pişirme yaptığınız sudan 1-2 kepçe suyu tencereye ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu, baharatlarını ilave edin.
15 dakika daha pişirip, ocağı kapatın.

rumen recipes
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...