1 Eylül 2019 Pazar

KIZILCIKLI DONDURMA

Muhterem'le Afiyetle
1 Aylık uzun bir aradan sonra merhaba😊
Temmuz ayının son günü bayram ve yaz tatili için memleketimiz Kastamonu'ya geldik.
"Geldik" diyorum çünkü halen Kastamonu'dayım.
Burada olduğum günlerde yaz aylarına ait tarifleri yayınlamaya fırsat bulamadım.
Bazı tariflerin yayını bir sonraki yaza kaldı.
Mesela beyaz kiraz ile reçel yapmıştım ama tarifi yazmaya fırsat bulamadım.
Şimdi tarifi versem, piyasada beyaz kiraz kalmadığı için bir faydası olmayacak.
Bugünlerde ise tam kızılcık zamanı, o zaman gelsin kızılcıklı bir tarif.



kızılcıkla yapılan tarifler
Bugünkü tarifte kızılcığı püre yaparak kullandım.
Dondurma şekli için hem dondurma kalıbı, hemde kağıt bardak kullandım.
Eğer dondurma kalıplarınız yoksa kağıt veya plastik bardak kullanabilirsiniz.
Kızılcık ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

kağıt bardakta dondurma
KIZILCIKLI DONDURMA;
Malzemeler;
1,5 su bardağı olgun ve yumuşak kızılcık,
3 tepeleme yemek kaşığı labne peyniri,
1 poşet krem şanti,
5 yemek kaşığı süt,
4 yemek kaşığı pudra şekeri, (pudra şekeri yerine bal kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya,
Dondurma kalıpları veya kağıt bardak,
Dondurma çubukları.

KIZILCIKLI DONDURMA TARİFİ;
Olgun ve yumuşak kızılcıkların saplarını koparın, yıkayın.
Süzgecin altına derin bir tabak yerleştirin, kızılcıkların üzerine bastırarak döndüre döndüre çevirin.

Bu şekilde kızılcık çekirdeklerinden ayrılmış, püre olarak alttaki tabağa akmış oluyor. 

Kasenin içine labne peyniri, krem şanti, süt, vanilya, pudra şekerini ve ezerek püre haline getirdiğiniz kızılcık püresini ilave edin.
Hazırladığınız karışımı pürüzsüz oluncaya, kıvam alıncaya kadar çırpın.

 Karıştırma işini isterseniz çırpma teli ile hızlıca çırparak, yada blender ile çırparak yapabilirsiniz.

 Hazırladığınız karışımı dondurma kalıplarının içine ve kağıt bardakların içine doldurun.

dondurma kalıpları
Dondurma kalıplarını tezgaha bir iki defa vurarak içinde ki hava kabarcıklarının gitmesini sağlayın.
Kalıpların çubuklarını takın.
Bardakla yaptıklarınıza tahta dondurma çubuklarını batırın.
Derin dondurucu da en az 5 saat bekletin.

kiren dondurması
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...