2 Aralık 2019 Pazartesi

KREMALI KESTANE

Muhterem'le Afiyetle
Kestane tezgahlara geleli epey oldu.
Her sene kestane ile yapılan bir kaç tarif vermeye çalışıyorum.
Bu seferki tarifi "Mutfak Sırları" sitesinden aldım.
Kremalı kestane tarifi oldukça kolay hazırlanan, çok pratik bir tarif.
Bu tarifin zorlayan tek tarafı haşlanan kestanelerin kabuklarını soymak.
Kremalı kestaneyi hazırladığınız zaman isterseniz kaşıklayarak yiyebilirsiniz, yada marmelat gibi ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz.
Veya hazırlayacağınız kestaneli tariflerde kullanabilirsiniz.
Ben geçen yıl tarifini verdiğim Kestaneli Tart Kek tarifimde kestane ile kremayı karıştırmıştım fakat kremaya pişirme işlemi yapmadığım için böyle bir tat ortaya çıkmamıştı.
Kremanın ve kestanenin pişilmesi ile hazırlanan bu hali kesinlikle daha lezzetli oluyor.


kestane ile neler yapılır?
Kestane ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

kestaneli tarifler
KREMALI KESTANE;
Malzemeler;
250 gram kestane,
1 küçük kutu krema (200 ml),
3 yemek kaşığı toz şeker.

KREMALI KESTANE TARİFİ;
Kestanelerin üzerini bıçakla kesin.
Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlandıktan sonra kabuklarını ve iç kısımda yer alan zarlarını temizleyin.

Sos tenceresine toz şekeri ve 1 kutu kremayı boşaltın.
Orta hararetteki ocakta pişirmeye başlayın.

Kremanın içine, ufaladığınız kestaneleri ekleyin.
Orta ateşte krema kaynayınca altını kısın ve pişirmeye devam edin.

Krema bir miktar çekinceye kadar pişirin, ocağı kapatın.

Pişirdiğiniz karışımı soğumadan blender ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Hazırladığınız püreyi temiz ve kuru bir kavanoza yerleştirin.
Buzdolabında saklayın.

chestnut recipes
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. ne değişik tarifler var burada..sanırım bir hazine buldum..
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Figen Hanım,
      Her zaman beklerim :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...