29 Aralık 2021 Çarşamba

ARTAN PİLAVDAN SÜTLAÇ

Muhterem'le Afiyetle
Artan pilavdan sütlaç başlığını görünce eminim pek çok kişi "yok artık daha neler" demiştir.
Merak etmeyin gayet güzel oluyor.
Tabii sütlaç yapmak için şehriyesiz sade pilav kullanıyoruz.
Önce pilavı suda biraz kaynatarak yağlı ve tuzlu halini azaltıyoruz.
Bu işlemlerden sonra pirincin nişastası kalmadığı için biraz pirinç unu veya nişasta ilave ederek kıvam almasını sağlıyoruz.
Birde vanilya ve portakal kabuğu ile tadına aroma veriyoruz.
İşte bu kadar kolay.
Ben sadece ocakta pişirip servis yapıyorum.
Fakat isterseniz bu tarifi; bir miktar sütlacı yumurta sarısı ile karıştırıp, kaselerin üzerine ilave edip, fırının üst ızgarasında üzerini kızartarak, fırın sütlaç olarak da yapabilirsiniz.
 

Misafir gelince galiba en çok ekmek ve pilavın artmasından korkuyoruz.
Benim elim misafir gelince hiç aza gitmez, "ya yetmezse" diye düşünüp, her şeyi bol bol yapmaya gayret ederim.
Ne yazık ki pilavı da bol yaparım, sonrasında kalan pilavları değerlendirmek için uğraşırım.
Artan pilavı değerlendirmek için yaptığım tarifleri size de fikir vermesi için buraya ekliyorum.
 
 
 
"Afiyetle Kalın" 

artan pilavla ne yapılır?
ARTAN PİLAVDAN SÜTLAÇ;
Malzemeler;
1 su bardağı sade pilav,
1 litre süt,
1 su bardağı toz şeker,
2 tepeleme dolu yemek kaşığı nişasta,
2 paket vanilya,
1 portakal veya limonun rendelenmiş kabuğu,
Servis sırasında; 
Toz tarçın.
 
sütlü tatlı tarifi
ARTAN PİLAVDAN SÜTLAÇ TARİFİ;
Pilavı tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave edin.
5-6 dakika kaynatın, süzün, üzerinden soğuk su geçirin.
Tencereye sütü dökün, üzerine tepeleme dolu 2 yemek kaşığı nişasta ilave edin.
Nişastayı topaklanmasını önlemek için iyice çırpın.
İçine, süzgeçte bekleyen pilavı ve toz şekeri ilave edin.
2 paket vanilya ve rendenin ince tarafı ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.
Ocağı yakın, karıştırarak pişirmeye başlayın.
Piştikçe toparlanıp, muhallebiye yakın bir kıvamına gelince ocağı kapatın.
Sıcakken hemen kaselere paylaştırın.
İyice soğuduktan sonra tarçın eşliğinde servis yapın.
 
  "Afiyet Olsun"
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...