6 Ekim 2020 Salı

KIZILCIKLI YULAF EZMESİ

Muhterem'le Afiyetle

Yulaf ezmesi, son yıllarda sağlıklı beslenme trendleri sayesinde altın çağını yaşıyor.
Pek çok diyet tarifinde yulaf ezmesi ile hazırlanan tarifler yer alıyor.
Yulaf ezmesi ile daha önce "fırın poşetinde yulaflı baget" tarifi vermiştim.
Birde kuru meyvelerle bonbon hazırlıyorum.
Hatta yulaf ezmeli bonbon tarifim yayınlanmayı bekliyor.
Ben yulaf ezmesini sütle yumuşatılmış hali ile seviyorum.
Bu tarifte ki gibi bir kup hazırlayacaksam mutlaka süt ile pişiriyorum.

Kızılcık ağacı
Bugünkü tarifimize gelirsek;
Bu tarifi köyde olduğumuz günlerde hazırlamıştım.
Resimde kupların arkasında görünen ağaç kızılcık ağacı, bazı yıllar bol verim aldığımız kızılcık ağacı, bazı yıllarda 1 kilo bile zor veriyor.
Bu sene az ürün verdiği bir seneydi.
Bu arada, bizim oralarda kızılcık daha çok "Kiren" olarak bilinir. 
Bu tarifi, vişneyle ve balkabağı ile de hazırlıyorum.
Kızılcık ekşi bir meyve olduğu için şekerle bir kaç dakika pişirdim. 
Yulaf ezmesini sütle pişirdim, kuruyemiş çeşitleri ile hepsini kupta bir araya getirdim.
 
 kiren tarifleri
Konu ile ilgili tarifler; 

Bu kupların menüsünde olduğu yemek masasının resimleri 👉BURADA
Kızılcık ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA 
 
sütlü yulaf ezmeli tatlı
KIZILCIKLI YULAF EZMESİ;
Malzemeler; (1 Kup veya Kase için)
1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış kızılcık,
2 yemek kaşığı toz şeker, 
1 çay bardağı su,
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı toz şeker,
3-4 adet büyükçe parçalanmış ceviz içi, 
5-6 adet badem içi.

yulaflı tarifler
KIZILCIKLI YULAF EZMESİ TARİFİ;
Yulaf ezmesini küçük bir tencereye dökün.
İçine süt ve toz şekeri ilave edin.
Süt kaynayıp, yulafı yumuşatıncaya kadar pişirin.
Çekirdekleri çıkarılmış kızılcıkları ayrı bir tencereye alın.
Üzerine toz şekeri ve suyu ekleyin.
Kızılcıklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Servis yapacağınız kase veya kupun içine önce pişirdiğiniz yulaf ezmesinden yerleştirin.
Arasına pişmiş ve soğumuş olan kızılcıklardan serpin.
Ceviz içi serpin.
En üstünü kızılcıkla tamamen kaplatın. 
Kızılcığın piştiği şekerli sudan varsa onu da ekleyin.
En son badem içlerini üzerine serpin.
İsterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...