tag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post5207114287835930630..comments2024-03-11T18:57:54.010+03:00Comments on Muhterem'le Afiyetle: LABADA-EFELEK YEMEĞİMuhterem'le Afiyetlehttp://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-88846856297224819502023-04-15T12:58:53.990+03:002023-04-15T12:58:53.990+03:00Biz çok tüketmeyiz memlekette çok olur ama annem r...Biz çok tüketmeyiz memlekette çok olur ama annem rahmetli ısırgan otu labada biraz kara lana karıştırırdı mısır unlu çorbasını yapardı bu pembemsi olan yenmez derdi Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-64849871444289080562022-04-13T13:49:39.839+03:002022-04-13T13:49:39.839+03:00Merhaba,
Çok ilginç çünkü bu tarifte gördüğünüz l...Merhaba, <br />Çok ilginç çünkü bu tarifte gördüğünüz labadalar acı çıkmadı, yemeğini çok rahat yedik. Fakat daha sonra aldığım kırmızı damarları olmayan evelik acı çıktı onunla yaptığım sarma acımsı bir tat da oldu.Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-9228393444520776272022-04-12T18:44:23.526+03:002022-04-12T18:44:23.526+03:00Merhaba kırmızı damarlı olan evelikler yabani yani...Merhaba kırmızı damarlı olan evelikler yabani yani acı eveliktir toplarken resimde ki gibi kırmızı damarlar olmamasına dikkat edin Zeynephttps://www.blogger.com/profile/02535820669453249930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-24289512065599358822022-01-10T16:15:16.164+03:002022-01-10T16:15:16.164+03:00Ne güzeel, sizinde ellerinize sağlık.Ne güzeel, sizinde ellerinize sağlık.Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-22798287835124127752021-12-02T08:12:50.253+03:002021-12-02T08:12:50.253+03:00Foçadan topladık bugün yapacağım, acıysa yoğurt dö...Foçadan topladık bugün yapacağım, acıysa yoğurt döker yeriz, ailecek çok seviyoruz.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16842818395651437371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-2074660612058139232021-05-22T11:19:29.116+03:002021-05-22T11:19:29.116+03:00Merhaba,
Bu tarifteki ot Labada-Evelik otu.
Bazı c...Merhaba,<br />Bu tarifteki ot Labada-Evelik otu.<br />Bazı cinslerinde dediğiniz gibi acımsı bir tat var.<br />Mesela benim yemeğini yaptığım labada lezzetliydi, sarmasını yaptığım labada acıydı.<br />Kuzu kulağı otu ise bambaşka bir ot, onun tadı acı değil ekşi oluyor.Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-24516849009285891412021-05-20T05:40:46.790+03:002021-05-20T05:40:46.790+03:00Kuzu kulağı mı. Bildiğin zehir gibi tadı var bu ot...Kuzu kulağı mı. Bildiğin zehir gibi tadı var bu otun.baymanhttps://www.blogger.com/profile/02173549539255080558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-91690043623182618962021-05-07T15:59:51.637+03:002021-05-07T15:59:51.637+03:00Evet, aynı ıspanak gibi ama labadanın yaprakları d...Evet, aynı ıspanak gibi ama labadanın yaprakları daha narin olduğu için daha çabuk pişiyor.Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-81418684035507748072021-05-05T17:35:50.706+03:002021-05-05T17:35:50.706+03:00Abla aynı ıspanak gibimi yapıyoruzAbla aynı ıspanak gibimi yapıyoruzAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09550354165569889835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-80446164451813730962017-04-05T19:10:31.443+03:002017-04-05T19:10:31.443+03:00Özgencim bende geçen baharda büyük yapraklı Labada...Özgencim bende geçen baharda büyük yapraklı Labada buldum ve hemen lorlu sarmasını yaptım ama ne yazık ki acımsı tadı olan bir labadaymış, ne yazık ki ağız tadı ile yiyemedik :(Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-33027985896552526882017-04-05T19:08:15.215+03:002017-04-05T19:08:15.215+03:00Birbirinden güzel labada-evelek tariflerin için ço...Birbirinden güzel labada-evelek tariflerin için çok teşekkür ederim Muazzezcim, İnşaallah verdiğin bu tarifleri de deneyip buraya eklerim.Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-88359701784034607392015-08-13T18:01:16.441+03:002015-08-13T18:01:16.441+03:00Özgencim bende çok merak ediyorum lorlu sarmasını ...Özgencim bende çok merak ediyorum lorlu sarmasını ama büyük yapraklı labada bulamadığım için henüz yapamadım.Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-91343342300982222952015-08-13T17:41:35.874+03:002015-08-13T17:41:35.874+03:00Merhaba Fehmiye Hanım,
Size daha önce cevap yazmış...Merhaba Fehmiye Hanım,<br />Size daha önce cevap yazmıştım ama o zaman ben labadanın acı yapraklısını hiç tatmamıştım.<br />Geçenlerde aldığım labada da sizin bahsettiğiniz gibi antibiyotik acısına benzeyen bir acı vardı.<br />O kadar emek vererek sardığım labada sarmasını o kekremsi acı tat yüzünden çok zor yedik.<br />Size önerdiğim sarımsaklı yoğurt gibi önerilerin hiç birisi o tadı Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-48833739914746754312014-11-18T00:25:58.515+02:002014-11-18T00:25:58.515+02:00Merhaba,
Labada otunda ki o farklı tadı bastırmak ...Merhaba,<br />Labada otunda ki o farklı tadı bastırmak için sarımsaklı yoğurt, tereyağ kullanabilirsiniz.<br />Tadı daha baskın olan baharatları mesela karabiber, kimyon gibi kullanabilirsiniz.<br />Kolay gelsin.Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-36781038344171266562014-11-13T19:01:39.225+02:002014-11-13T19:01:39.225+02:00bu otta antibiyotik acısı gibi bir tat var sanki n...bu otta antibiyotik acısı gibi bir tat var sanki nasıl giderilir teşekkür ederim fehmiye demirkesen ben<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-73690377816590850042011-06-01T17:17:54.888+03:002011-06-01T17:17:54.888+03:00Tekrar Merhaba Muhterem Hanım:) Sabah tarifinizi o...Tekrar Merhaba Muhterem Hanım:) Sabah tarifinizi okudum ama yorum yazamadan çıkmam gerekti. Bu yemeğin bir kaç versiyonu var, yazmadan geçemeyeceğim. Ben giresunluyum ve bizde evelek (biz evelek deriz)çok fazla tüketilir.Sağolsun yengemler hiç bir şeyimizi eksik etmezler. Eveleğe mısır unu katılıp çorbası yapılırsa müthiş oluyor. Birde tavsiyem yoğurt sarımsak ve tereyağı:)Ama en güzeli yalancı muazzez tanerinesihttp://www.tanerinesi.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-70495519912837387502011-06-01T16:37:54.589+03:002011-06-01T16:37:54.589+03:00Sevgili Aslıhan,
Doğru tahmin etmişsin, Labada'...Sevgili Aslıhan,<br />Doğru tahmin etmişsin, Labada'nın tadı biraz ekşi.<br />Zaten ekşiliği ile ünlü kuzu kulağı ile aynı aileye mensupmuş.Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-85157192627845261342011-06-01T10:12:23.458+03:002011-06-01T10:12:23.458+03:00Muhterem Abla ellerine sağlık. Ben bu otu ilk kez ...Muhterem Abla ellerine sağlık. Ben bu otu ilk kez görüyorum. Tadı nasıl, ekşi mi? Nedense ekşiymiş gibi hissettim de =)Urfa Tutkunuhttps://www.blogger.com/profile/05114108783565714779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-67380527311217953652011-06-01T10:08:56.197+03:002011-06-01T10:08:56.197+03:00Labadaya bayılırım ben de geçende lorlu sarmasını ...Labadaya bayılırım ben de geçende lorlu sarmasını yapmıştım sevgilerimle...Özgenhttps://www.blogger.com/profile/00495656383219403139noreply@blogger.com