16 Nisan 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR


Mevsimi gelen ve vakti geçmeden enginarlı tariflere devam.
Zaten yemek dergileride böyle yapmıyor mu?
Mevsimi gelen sebze ve meyvelere o sayılarında daha çok yer veriyorlar.
Enginarın fazla seçeneği yokmuş gibi görünüyor ama enginarın da pek çok tarifi var.
Sanırım garnitürlü enginar en sık yapılan enginar tariflerinden birisidir.
Diğer enginar tariflerim için, bakınız;

"Afiyetle Kalın"





ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR;
Malzemeler;
4 adet enginar (çanak şeklinde),
1 kavanoz garnitür,
Yarım demet dereotu,
1 tatlı kaşığı pul biber,
Tuz, zeytinyağı,
1 adet limon.
Yapılışı;
Enginarları limon sıkılmış 3-4 bardak suyla haşlayın.
Garnitürü süzüp,içine tuzunu,baharatını ve zeytinyağını ekleyin.
Pişen enginarları soğutup,servis tabağına dizin.
Servis tabağında, enginarların altına doğranmış dereotu yerleştirebilirsiniz.
Hazırladığınız garnitürleri çanak şeklindeki enginarların içine doldurun.
Dereotu ile süsleyip,soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bu günlerde Lalelerle süslenen Yıldız Parkı'nı görmek için, bakınız;

7 yorum:

  1. bizimkiler hiç yemiyorlar maalesef.ama bu hafta senin tarifinle bende yapacagım oturup kendim yiyecegim.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.pek leziz görünüyor yemeğin.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. hmmm ellerıne saglık cok guzel olmus cok ıstah acıcı gorunuyor

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.
    Çok güzel görünüyor.
    Çok beğendim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. enginar harika gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. canımm nefis görünüyor ellerine sağlık...mutlu haftalar..sevgiler:=))

    YanıtlaSil
  7. görüntüsü mükemmel.Eminim tadida öyledir.Ellerine saglik.
    sevgilerle.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...