Köfteli patlıcan sarmayı sık sık yaparım ama Ramazan'da iftar misafirlerime yaptığım zaman blogda tarifini vermediğimi fark ettim.
Bu tarifi köfte ile sararak yemek misafirlerime hazırlarım,
peynirle sararakta kahvaltı misafirlerime hazırlarım.
Patlıcan pek çok şekle giren, eşlik ettiği her yiyeceğe uyum sağlayan harika bir sebze.
Her yıl artık yeni bir tarifi çıkmaz diye düşünürken, şekilden şekile giren yapısı sayesinde pek çok patlıcan tarifi ile karşılaşıyoruz.
Patlıcanla yapılan tarifleri
bir araya getirdiğim, içinde şimdilik 23 adet tarif bulunan Patlıcan tariflerime
buradan ulaşabilirsiniz.
KÖFTELİ PATLICAN SARMA;
Malzemeler;
1 kilo uzun ve büyük patlıcan,(patlıcanın büyüklüğü çıkacak dilimlerin sayısını arttıracaktır)
Köfte için;
300 gram köftelik kıyma,
3 yemek kaşığı galeta unu,
1 adet orta boy soğan,
6-7 dal maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Süslemek için;
Kırmızı biber.
Sos için;
1 yemek kaşığı biber salçası.
Ayrıca;
Kürdan ve alüminyum folyo.
KÖFTELİ PATLICAN SARMA TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyun.
Tuzlu suda yarım saat bekletin.
Tuzlu sudan iyice sıkarak çıkarın.
İnce şeritler halinde kesin.
Patlıcan dilimlerinin rahat sığması için geniş bir tavada kızartıp, süzgece alın.
Köfteyi yapmak için;
Kıymayı, galeta ununu, yumurtayı,
rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi
ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Köfteye oval şekiller vererek hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine köfteleri dizin.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında köfteleri pişirin.
Kızarttığınız patlıcan diliminin kısa kenarına 1 adet köfte yerleştirin.
Patlıcanı yuvarlayarak rulo yapın.
İçi köfteli patlıcan rulosunun üzerine kare kare kestiğiniz kırmızı biberi yerleştirerek kürdan ile
sabitleyin.
Diğer patlıcan dilimlerinide aynı şekilde hazırlayıp, fırına dayanıklı bir tepsiye dizin.
1 yemek kaşığı biber salçasını, yarım tatlı kaşığı tuzu, 2 su bardağı su ile karıştırıp tepsiye dökün.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"