tag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post8096812167570722834..comments2024-03-11T18:57:54.010+03:00Comments on Muhterem'le Afiyetle: HAŞHAŞLI ÇÖREKMuhterem'le Afiyetlehttp://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-29657660332176556292016-12-08T16:12:56.725+03:002016-12-08T16:12:56.725+03:00Teşekkür ederim :)Teşekkür ederim :)Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-71978859504568737382016-12-08T16:11:28.475+03:002016-12-08T16:11:28.475+03:00Merhaba Aslı,
Yorumun için, verdiğin ipuçları için...Merhaba Aslı,<br />Yorumun için, verdiğin ipuçları için çok teşekkür ederim.<br />Benim tarifim orjinal haşhaşlı çörek değil zaten, mayalı poğaça yaptığım hamurla yaptığım bir deneme :)<br />Tarçın, şeker ve ceviz konmadığını biliyorum, ben haşhaşın nötr tadına biraz tat katmak için ekledim.<br />Hamurların sıkıca yerleştirilip yukarı doğru kabarmalarını sağlamak çok müthiş bir ayrıntı, bunu Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9072194721029136601.post-36055963555510557352016-12-07T11:24:21.655+03:002016-12-07T11:24:21.655+03:00Elinize sağlık.iştah açıcı görünüyor.Annemin haşha...Elinize sağlık.iştah açıcı görünüyor.Annemin haşhaşlısı efsanedir. O üstüne hiçbir şey sürmez. Püf noktasının, hamurları tepsiye çok sık dizilmesi ve böylece yukarı doğru kabaracaklarını, hamuru da elle açmak gerektiğini ve şerit şerit kestikten sonra haşhaş sürülmüş şeritleri yalnızca parmak uçları ile bastırıp dolandığı zaman piştiğinde tel tel olacağnı söyler.Haşhaşlıya tahindeki gibi ceviz,Anonymousnoreply@blogger.com