
Beyaz lahanaya bayılırım, ne şekilde pişerse pişsin seve seve yerim.
Bu tarifi sevgili arkadaşım Esin'in sayfasında görmüş ve hemen denemiştim.
Sosunda yer alan salça, sarımsak ve kuru nane haşlanmış lahanaya inanılmaz bir lezzet veriyor.
Tarifi ilk aldığımdan beri defalarca yaptım, her seferinde severek yedik.
Bu kış lahanayı hep bu şekilde hazırladım.
Not;
Esin, bu tarifi kısırın yanında ve limonlu olarak öneriyor.
"Afiyetle Kalın"
SOSLU BEYAZ LAHANA;
Malzemeler;
1 adet orta boy beyaz lahana,
Sosu için;
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı kuru nane,
5-6 diş sarımsak,
Tuz.
Tarifi;
Lahanayı iri parçalar halinde koparın.

Kaynayan suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın.

1 çay bardağı zeytinyağında, salça, kuru nane ve ezilmiş sarımsağı kavurun.
İşte tam bu sırada çıkan koku size salatanın ne kadar lezzetli olacağının ip uçlarını veriyor : )

Sosun içine hazırladığınız lahanaları ekleyip, tuz serpin.
Sos her yerine gelecek şekilde iyice karıştırın.
Servis tabağına yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"