Sayfalar

26 Temmuz 2006 Çarşamba

PUF PUF POĞAÇA

Bu poğaça tarifini, tarif defteri forumundan aldım.
Gerçekten çok yumuşak, puf puf poğaça ortaya çıkıyor.
Mayalanmasına dikkat ederseniz daha yumuşak oluyor.
Ertesi güne kaldığında hala yumuşacıktı.
Üstelik bereketli de, bu malzeme ile 2 tepsi poğaça çıktı.
"Afiyetle Kalın."

PUF PUF POĞAÇA
Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 adet yaş veya kuru maya,
3 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yumurta içine, 1 yumurta sarısı üstüne,
Aldığı kadar un,
İçi için peynir,maydanoz.
TARİFİ:
Malzemeyi çektiği kadar unla yoğurarak hamur haline getirin.
Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak.
Hamuru sıcak ortamda mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra ceviz veya yumurta büyüklüğünde koparıp ortadan dışa doğru açarak içine maydanozlu peynir ekleyin.
Kapatırken için olduğu orta kısımdan bastırın.
Kenarlarına çok bastırmayın;kabarmayabilir.
Dilber dudağı tatlısı gibi gözüksün.
Şekil verdikten sonra 25-30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Kabaran poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişiriyoruz.
"Afiyet Olsun."

2 yorum:

  1. Adsız13:10

    tamam teşekkürler çok güzel yazmışsınız ama 2 tepsi çıkmıyor...

    YanıtlaSil
  2. Adsız Yorumcuya;
    Merhaba,
    Bu tarif mayalı olduğu için pişerken kabarıp, şişiyor.
    Birbirlerine yapışmaması için tepsiye geniş aralıklarla diziyoruz.
    Orjinal tarifte 2 tepsi yazıyor, ben her yaptığımda da 2 tepsi çıkıyor.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...