Sayfalar

16 Ağustos 2006 Çarşamba

İMAM BAYILDI

İmam bayıldı yaz ayları için harika bir seçenek.
Patlıcan bin bir şekle giren sebzelerimizden birisi, ister zeytinyağı ister kıymalı her çeşidi seviliyor.
Yaz aylarında patlıcanı imam bayıldı olarak sık sık yapıyorum, çünkü kızartılmadığı ve içinde kavrulmuş kıyma olmadığı için çok hafif oluyor.
Tek kusuru bazen patlıcanın acısı çıkabiliyor.
Onun çaresi de patlıcanların üzerine 1 çay kaşığı toz şeker serpmek.
İmam bayıldının üzerine soğuduktan sonra limon sıkarak da yiyebilirsiniz.
“Afiyetle Kalın”

İMAM BAYILDI;
Malzemeler:

1 kilo küçük boy patlıcan,
3 orta boy soğan,
4 diş sarımsak,
yarım demet maydanoz,
5-6 sivri biber,
6-7 çay kaşığı toz şeker,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
3 küçük boy domates,
yeterince tuz.
TARİFİ:
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletin.
Tencereye su koyup kaynatın.
Patlıcanları tuzlu sudan sıkarak çıkarıp kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın.
Karnıyarık tenceresine patlıcanları dizin karnını yarıp içine birer çay kaşığı toz şeker koyun.
Soğan ve sarımsakları piyaz doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda kavurun.
Patlıcanların içine bu harcı doldurun, üzerine domates ve ince uzun kestiğiniz biberleri yerleştirin.
Maydanozları incecik kıyıp üzerine serpin yarım çay bardağı sıvı yağı patlıcanların üzerine dökün .
Tuzunu ve 2 su bardağı suyunu ekleyip ocakta pişirin.
Soğuk olarak, isterseniz limon sıkarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...