Sayfalar

3 Eylül 2006 Pazar

ETLİ PATATESLİ BÖREK


Yufka her ev hanımının sıkışık anında kurtarıcısı olabiliyor.
Ulaşılmasıda kolay, nerdeyse mahalledeki bakkalınızda bile bulabilirsiniz.
Fakat sürekli aynı model böreklerden yapmak sıkıcı olabiliyor.
Bu böreği annem yapıyor. Model olarak pastanelerdeki böreklere benziyor.
Bu böreği yapacağım zaman evdekilere "annem usulü börek yapacağım" desem hemen anlıyorlar.
Etli patatesli de nefis oluyor ama içini başka malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

ETLİ PATATESLİ BÖREK;
Malzemesi:

1 kilo yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
içi için:
3 adet haşlanmış,püre yapılmış patates
200 gram kuşbaşı et
Tuz,kırmızı pul biber,kekik
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp püre yapın.
Kuş başı etleri zar büyüklüğünde doğrayın.
Tencereye etleri koyup kavurun.
İsterseniz orta boy soğanları küçük doğrayıp ete katabilirsiniz.
Etler piştikten sonra patateslerle birlikte karıştırın.
Tuzunu ve ağız tadınıza uygun baharatları ekleyin.
Yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yarısının üzerine yağ,yoğurt ve yumurtadan oluşan karışımı sürün.
Patatesli içten her tarafına eşit miktarda yerleştirin.
Yufkayı rulo yapıp iki ucunu tam ortasında birleştirin.
Tekrar açıkta kalan uçlarını bir araya getirin.
Sıvı yağla yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Üzerine içi için hazırladığımız karışımdan sürüp kızgın fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Adsız13:45

    cox lezzetdi oldu, tewekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, ellerinize sağlık :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...