Sayfalar

2 Kasım 2006 Perşembe

DEREOTLU ve KUŞÜZÜMLÜ PİLAV

Muhterem'le Afiyetle
Kuş üzümünü pilavda çok severim.
Tatlı bir tat bırakması ve pilava verdiği görüntü zenginliğinden vazgeçemem.
Knor'un Kaçkar pilav harcını kullanacaksam, içindeki kuş üzümünü yeterli görmeyip, mutlaka üzerine eklerim.
Bugün vereceğim tarifte, pilav harcı gibi hiç bir yan ürün yok.
Tamamen doğal malzemelerden oluşuyor.
Dereotunu pilav piştikten sonra ekliyoruz ki, dereotunun rengi kararmasın.
"Afiyetle Kalın"

DEREOTLU ve KUŞÜZÜMLÜ PİLAV;
Malzemeler;

2 su bardağı pilavlık pirinç,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
Yarım demet incecik kıyılmış dereotu,
Yarım su bardağı kuş üzümü,
Yeterince tuz.
TARİFİ;
Önceden ayıklayıp, ıslattığınız pirinci iyice süzün.
Pilav tenceresine svıyağı koyup, pirinci ekleyin ve iyice kavurun.
Pirinçler berrak bir renk alınca, kavrulmuş demektir.
Suyunu ekleyin,(suyu eklerken dikkat edin, önceden ıslatılmış pirinç fazla su çekmiyor)
Tuzunu ve kuş üzümünü ilave edin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, ağır ağır pişsin.
Pilav piştikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyip, kaşıkla havalandırarak hafifçe karıştırın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...