Sayfalar

16 Kasım 2006 Perşembe

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI VE BAGET

Muhterem'le Afiyetle
Bulgur pilavı, domatesli yada şehriyeli olarak sık sık masamızda yer alır.
Ayrıca bakınız; Müceddere (yeşil mercimekli bulgur pilavı)
Resimde ki bagetlerin üzerine, bulgur pilavı için hazırladığım domatesli sostan döktüm.
Makarnanın pirinçten, bulgurunda makarnadan daha az zararlı olduğunu okumuştum.
100 gram bulgurda;
kolesterol 0,
kalori 346,
karbonhidrat 74.6,
protein 12.5,
yağ 0.8 gram, olduğunu biliyor musunuz?
" Afiyetle Kalın"

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI ve BAGET;
Malzemesi;

2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 yemek kaşığı tereyağ-1 çay bardağı sıvıyağ,
4 olgun domates,
2 orta boy soğan,
2 adet sivri biber,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı kuru nane,
Tuz.
TARİFİ;
 Bulguru ayıklayın yıkayıp, süzün.
Pilav tencerenize sıvıyağı koyup, rendelenmiş domatesleri ekleyin.
Domateslerin üzerine, rondoda incecik doğradığınız soğanları, yine küçük kestiğimiz sivri biberleri ekleyip, biraz kavurun.
Suyunu salıp çeken domateslerin içine, rendelediğiniz sarımsakları ekleyin.
Hazırladığımız domatesli sosun içine tereyağını ekleyip,1 yemek kaşığı kuru naneyi(nane isteğe bağlı) bulgurları da ekleyerek biraz daha kavurarak suyunu ve tuzunu ekleyin.
Pilavın suyunu bulgurun üzerini biraz geçecek şekilde ekleyebilirsiniz.
Bulgur çok fazla su çekmiyor az su eklemekte fayda var.
Pilavın suyu kaynadığı zaman ocağı kısıp ağır ateşte pişirin.
Domatesli sosu bol yaparsanız, haşladığınız bagetlerin üzerine dökerek, bagetleri lezzetlendirebilirsiniz.
" Afiyet Olsun "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...