Sayfalar

20 Mart 2007 Salı

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

BAHARIN MÜJDECİSİ BAKLA!
Bahar gelince tezgahlarda arz-ı endam eden sebzelerden birisidir, bakla.
Olmazsa olmazı dereotudur, sarımsaklı yoğurtta çok yakışır.
Ben doğal rengi ve haliyle sevdiğim için salçasız pişiriyorum.
Sarımsaklı ve dereotlu yoğurtta mutlaka yanında yer alır.
Baklanın bence tek kusuru temizlerken ellerinizi karartmasıdır.
"Afiyetle Kalın"

ZEYTİNYAĞLI BAKLA;
Malzemesi;

1 Kilo Bakla,
1 adet kuru soğan,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,tuz,
1 Demet dereotu.
Yapılışı;
Baklaları yanlarında ki kılçığını da çıkararak ayıklayın.
Tencerede küçük doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun, ayıkladığınız baklaları ekleyin.
Tuzunu ve suyunu ekleyerek pişmeye bırakın.
Dereotunu incecik kıyın.
İsterseniz tencereye ekleyin, isterseniz de yoğurda karıştırıp baklanın yanında servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...