Sayfalar

17 Nisan 2007 Salı

TAVUK SUYUNA ÇORBA


Mevsim Grip mevsimi, havaya aldanıp, evden ince bir giysiyle çıkıp, bahar rüzgarında grip yada nezle olmamak ne mümkün.
Üstelik ortalalık uçuşan polenlerle dolu.
Gribe çok iyi geldiği bilinen, (bunu bilim adamları da kabul ediyor) tavuk suyuna çorba tarifi vermek istiyorum.
Adına bakıp, sade tavuk suyuna çorba zannetmeyin, tavuğu da içinde.



Bu tarifin ismini yazarken aklıma severek okuduğum "tavuk suyuna çorba" kitap serisi geldi.
Hatırlarsanız Hıncal Uluç köşesinde bu kitaptan bahsetmiş sonra kitap oldukça güzel satış rakamlarına ulaşmıştı.
Peşinden kitabın diğer serileri de yayınlanmıştı.
Kitabın konusu yaşanmış hikayelerden oluşuyor ve ders verir nitelikte.
Sevgili Ayşe Yaman yemek tarifi verirken yemeğe uygun film seçimleri yapıp, bize tanıtır.
Bu seferlik bende tarife uygun kitap tanıtımı yapmış oldum.

Birde çok sevdiğim bir karikatürü sizinle paylaşmak istiyorum, tam konumuza uygun.
"Afiyetle Kalın"

TAVUK SUYUNA ÇORBA;
Malzemeler;

1 Tavuk budu veya yarım tavuk göğsü,
1 su bardağı tel şehriye,
1 küçük kuru soğan,
İncecik doğranmış maydanoz,
Sıvı yağ ve tuz.
TAVUK SUYUNA ÇORBA TARİFİ;
Tavuk etini tencereye yerleştirip, üzerine 5-6 bardak su ve tuzunu ekleyin.
Tavuk piştikten sonra ince ince liflere ayırın.
Tencerede küçük doğradığınız soğanı kavurup, didilmiş tavukları da ekleyin.
Üzerine tavuğu pişirdiğiniz suyu ekleyin.
Su kaynayınca tel şehriyeleri ilave edin.
Tavuk suyunun tuzu olduğunu dikkate alarak, tuzunu ayarlayın.
Çorba piştikten sonra incecik doğradığınız maydanoz yada naneyi ilave edin.
Limonla birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...