Sayfalar
▼
14 Ocak 2008 Pazartesi
ARNAVUT CİĞERİ
YE # 30 DÜNYA MUTFAKLARI=ARNAVUT CİĞERİ
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Dünya mutfakları.
Yemek etkinliğimizin ev sahibi; Tuba'nın penceresinden blogunun sahibi,Tuba.
Sanırım bizim evde dünya mutfaklarından pek tarif yapılmıyor.
Aklıma bu konuda tarif gelmedi.
Daha vakit var diye baştan araştırma yapmadım, son haftalarda da hem yemek, hem çay misafirlerimin yoğunluğundan kitaptan tarif denemeye vaktim olmadı.
Son anda aklıma Arnavut ciğeri geldi.
Bu tarifin Arnavutların olduğunu umut ederek (umarım öyledir) yemeği hazırladım.
"Afiyetle Kalın"
ARNAVUT CİĞERİ;
Malzemeler;
500 gram kuzu veya dana ciğeri,
1 su bardağı un,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,1 tatlı kaşığı tuz,
Kızartmak için; sıvı yağ.
Ciğerin servisinde;
Patates kızartması,sumakla ovulmuş kuru soğan,bol yeşillik.
Yapılışı;
Ciğeri yıkadıktan sonra dışında ki zarı soyun,zarı soyduktan sonra suya girmemesi gerekiyor.
Fındıktan biraz daha büyük doğrayıp,un- karbonat ve kırmızı biberle harmanlayın.
Kızartmadan önce sertleşmemesi için tuz eklemiyoruz.
Yağı kızdırıp, ciğeri küçük gruplar halinde fazla ununu silkeleyerek, kevgirle karıştırarak kızartın.
Piştikten sonra tuzunu serpip karıştırın.
Hazırladığınız ciğeri kızarmış patates,piyazlık doğranmış-sumakla ovulmuş soğan ve yeşilliklerle servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilçok leziz görünüyor..
sunum da harika olmuş.. özenle hazırlanmış belli..
Bizim ev de de çok sevilir arnavut ciğeri...
Mutlu haftalar..
http://mutlulukdefteri.blogcu.com/
of of gene dokturmussunuz :))
YanıtlaSilmutlu huzurlu sagl�kl� bir hafta diliyorum
Ben de dün ekledim .Sen karbonatda koymuşsun ben bilmiyordum .ama çok güzel oluyor ellerien sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Canım çekti senin bu güzel tabağını görünce..))
YanıtlaSilSevgilerle
nefis görünüyor canım eline sağlık ben de yeni adresime bekliyorum selamlar sevgiler
YanıtlaSilwww.elifmutfakta.blogspot.com
Nefiss görünüyor,yanindaki lezzetlerde harika,ben yerim canim,affetmem bunu:)Ellerine saglik
YanıtlaSilMuhterem'cigim, tarifini aldim. Hadi Arnavut olsun bakalim:))) sevgiyle,
YanıtlaSilene arnaut cigeru :D neden arnavut cigeri demisler buna acaba :D arnavutlar hicccccc arnavut cegeri demiyo cunku :D onlar kadar sert olduklari icinmi denmis acaba katilar ole kolay kolya samimi olmazzlar :D ellerine saglik sekercim
YanıtlaSilCanım, ellerine sağlık, ciğer tabağın çok güzel olmuş, canım tadı güzel ya arnavut olmasa da olur, afiyet olsun, sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık ne de çok severim bunu... Hele de bol sumakla ovulmuş tatlı kuru soğan piyazı ile...
YanıtlaSilAfiyetler olsun... Birde bizde de sıraya alınsa ya...
canım benim ellerine sağlık bende bayılırım arnavutun ciğerine ehehe:))) öpüyorum sevgilerimle
YanıtlaSilenfes bir lezzet ve sunum olmus ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilMuhteremcim, öğle yemeği vakti nasılda canımı istettin şimdii..Ellerine sağlık, harikaaa...
YanıtlaSilgızzz sen bilmiyonmu ben açken büle yemekle koyulmaz ortalığa :)ellerine sağlık valla enfesss gözüküyor
YanıtlaSilArnavut cigerine bende bayilirim sende cok guzel bir sekilde hazirlamissin tabagi. ellerine saglik
YanıtlaSilcanim ben bu tabaga aliyorum ve kaciyorummmmmmmmm
YanıtlaSilseker ellerine saglik
cok istah acici yaaa
www.yenitadlar.blogcu.com
muhteremciğim bu negüzel bir görüntü...yutkunmaktan bir hal oldum....:))
YanıtlaSilellerine sağlık sunum çok güzel..özllikle sumaklı soğanlar harika olmuş..disal görmesin pek bayılır:))
öpüyorum görüşmek üzere...
Çooook severim arnavut ciğerini. Her çarşamba bizim kasaba taze ciğer gelir ve ben de otarafa gidersem alır ve yaparım.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilNe güzel olmuş ciğer ellerine sağlık. bol yeşillikle çok severim. sevgiler
YanıtlaSil