Yürek, Kurban Bayramı sonrası verilebilecek bir tarif.
Bazı evlere kurban dışında neredeyse hiç "sakatat " girmez.
Bazı evlerde ise sakatat vazgeçilmezdir, kurbanı beklemeye gerek yoktur, sık sık alınır.
Bizde bayramdan bayrama sakatat yiyen guruptayız.
Aslında eşim sakatatı çok sever ama belli bir yaştan sonra dikkat etmek gerektiğini düşündüğü için eskisi gibi üzerine düşmüyor.
Tanıdığım en sıkı yürek sever ise abim.
Abim yüreği çok sever ama kuzu yüreğini tercih eder, pazar kahvaltılarında en sevdiği şeydir diyebilirim.
Yürek pişirmek için fazla bilgiye ve ekipmana gerek yok, ya kavurarak yada yağda kızartıp, kekik serperek hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KEKİKLİ YÜREK;
Malzemeler;
1 adet dana yüreği yada 3-4 adet kuzu yüreği,
3-4 kaşık zeytinyağı,
Tuz-karabiber-kekik-toz kırmızı biber.
Sayfalar
▼
19 Aralık 2008 Cuma
KEKİKLİ YÜREK
KEKİKLİ YÜREK TARİFİ;
Yüreği, içindeki kanın boşalması için ince olacak şekilde dilimleyerek 1 saat suyun içinde tutun.
Suyunu iyice süzerek 3-4 kaşık yağı kızdırdığınız tavada, sürekli karıştırarak kavurun.
Dana yüreği çabuk pişmediği için 1 çay bardağı su ilave edip, kısık ocakta yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra yağ ilave ederek kavurun.
Not;
Kuzu yüreği de eğer hemen pişmezse onu da su ilave ederek pişirin, daha sonra kavurun.
Piştikten sonra tuzunu ve baharatını ekleyerek, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
etle aram yok ama sunum harika olmuş ellrine saglık tatlım
YanıtlaSilBende çok severim yüreği hemde çok
YanıtlaSilşu anda tam anlamıyla ağzım sulandı yaaa
ellerine sağlık
sevgiler
yaa bende et yemeyip sakat et yiyenlerdenim..kurbanın ilk günü bana özel ciğer yürek kavurması yapılır..
YanıtlaSilve tadına da doyamam..
sen de harika yapmışsın..
ellerine sağlık..
öpüyorum..
iyi pazarlar diliyorum...
Ben pek sakatat yemem ama yiyenlere de afiyet olsun!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
canım bence bir grup daha var o da hiç sakatat yemeyen grup.ben onlardanım malesef ki.ama görüntü çok güzel olmuş.ellerine sağlık.güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle nilgün
YanıtlaSil