Sayfalar
▼
10 Nisan 2009 Cuma
BUĞDAY SALATASI
Buğday salatası bu aralar epey revaçta, bende bu akıma kapılıp buğday salatası yapmaya karar verdim.
Doğrusu buğdayı pek kullanmıyordum.
Eve aşure dışında girdiği görülmemiştir ama bu salata çok hoşumuza gittiği için buğday artık hep evde bulunacak.
Buğday salatası yapmaya niyetlendiğimde bir kaç tarife baktım.
Salata için buğday dışında çeşitli seçenekler vardı, taze soğan-domates-salatalık gibi malzemelerin olduğu tarifler ve birde içinde patlıcan ve kabak kızartması olan tarifler vardı.
Kızartma olan tarifin daha lezzetli olacağını düşünerek, buğday salatamı kızarmış patlıcan-kabak-biber ve kornişon turşu-közlenmiş kırmızı biber ve konserve mısır taneleri ile hazırladım.
Rengarenk cıvıl cıvıl bir görüntüsü oldu.
Ailece çok sevdik, eşim "yok mu buğday salatası?" diye sık sık sorar oldu.
Dün 15 kişilik misafir grubum vardı, salata olarak buğday salatası hazırladım.
Severek yediğimiz salatalar kategorisine buğday salatası da eklenmiş oldu.
"Afiyetle Kalın"
BUĞDAY SALATASI;
Malzemeler;
1 su bardağı buğday,
2 adet patlıcan,
2 adet kabak,
5 adet sivri biber,
Kızartma yapmak için;
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı konserve mısır,
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber,
3-4 adet kornişon turşu,
Yarım demet dereotu,
Tuz, zeytinyağ.
Süslemek için;
Cherry domates.
Yapılışı;
Buğdayı ayıklayıp, yıkayın, akşamdan ıslayın.
NOT;
Ben bu salatayı yapacağım zaman buğdayı 15-20 dakika haşlayıp, diriliğini kontrol ederek pişirdim, hiç ıslamadım.
Patlıcanları alacalı soyup, üzerine tuz serperek acısının çıkmasını sağlayın.
Kabakları ve patlıcanları küçük küçük zar şeklinde doğrayıp, kızartın.
Biberleri incecik halka halka doğrayın ve kızartın.
Haşlanmış buğdayların üzerine kızarttığınız malzemeleri, mısırı, zar gibi doğradığınız kırmızı biberi,kornişonu ve incecik doğradığınız dereotunu ekleyin.
Tuzunu ileve edin,yağ konusunda dikkatli olun,malzemelerin için kızartma olduğu için belki de yağ eklemenize gerek kalmayabilir.
Damak tadınıza uygun baharatları kırmızı pul biber,karabiber v.b. ekleyip, salatanızı karıştırın.
Servis için cherry domatesi ve maydanoz yapraklarını kullanabilirsiniz.
*Resimde ki buğday salatasını mor lahana yapraklarına yerleştirdim.
"Afiyet Olsun"
harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sunum şahane.afiyetler olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSildenemedim ama buğdayıda çok severim..bizde yarma derler buğdaya...en çok yoğurtlu çorbasını yaparız....harika olur....ben bayılırım...
YanıtlaSilbu arada fotoğraflar harika..stüdyodan fırlamış gibi...
harika görünüyorlar ellerine sağlık...
seni çok öpüyorum...
sunum çok güzel
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Merhaba canım , güzel bir salata olmuş, görüntü de çok hoş, ellerine sağlık canım. Ben de hiç yapmadım ama arkadaşlarda değişik şekillerde yedim hoşuma gitti, ben de epeydir denemeyi düşünüyordum, afiyetler olsun canım, sevgilerimle öpüyorum.
YanıtlaSilGüzel bir hafta sonu diliyorum.
Harika bir salata olmus,görüntü onu gösteriyor. Bu güzel tarifi not aldim mutlaka denemek isterim.Ellerine saglik canim.Güzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiyle kal.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Geçen hanımla bu tarifi konuşuyorduk, tadı nasıl olur yapsak mı diye... Artık bu tarifi kaynak alarak kısa zamanda bir deneme de biz yapalım...
YanıtlaSilSağlıcakla kalınız..
Çoookk şık bir salata olmuş zatan buğdayın herşeyine bayılırım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Bugdayin yogurtlu corbasi da cok nefis olur,ama salatasini hic yapmadim ve de yemedim.Ilk firsatta
YanıtlaSildenemek lazim...
Sevgiyle ve dostca kal.
ellerinize sağlık gerçekten çok hoş bir sunumu var sanırım ağzımızın tadına göre bahartalar kullanırsak daha çabuk alışırız böyle değişik salatalara.görüşmek üzere..
YanıtlaSil