Sayfalar

7 Aralık 2009 Pazartesi

TARÇINLI ÇÖREK

Cinnamon Buns Bu tarifi uzun zaman önce Portakal Ağacı'nda görmüştüm.
Hatta küçük bir kağıda not alıp, tarifi yazmıştım ama denemeye fırsat bulamamıştım.
Cumartesi günkü misafirlerim için mönü oluşturmaya çalışırken, tarif defterimin arasından not aldığım kağıt çıktı.
Bu arada, deneyip, olumlu sonuç almadığım tarifleri asla tarif defterime yazmam.
Evde maya dahil tüm malzemeler vardı, tarifi denedim ve çok memnun kaldım.
İlk işim bu tarifi tarif defterime yazmak oldu : )
Kızım tekrar ne zaman yapacağımı sorup, duruyor.
Notlar;
Hamuru yoğurup, 2 saat mayalandırdım, şekil verdikten sonra fazla mayalandırmadan 15-20 dakika bekletip, fırına verdim.
Tereyağ yerine sıvıyağ kullandım.
Kuru maya değil, yaş maya kullandım.
Tariften farklı olarak içine damla çikolata ekledim.
Hamurları kestikten sonra pasta altı kapsülüne yerleştirip, pişirdim.
"Afiyetle Kalın"




tarçın TARÇINLI ÇÖREKLER;
Malzemeler;
6,5 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
5,5 yemek kaşığı tereyağ yada sıvıyağ,
1 adet yumurta,
1 adet limon kabuğunun rendesi,
3 su bardağı un,
1 adet küçük boy (42 gram) yaş maya,
1 su bardağı ılık süt,
Tarçın şekeri için;
6 yemek kaşığı toz şeker + 1,5 yemek kaşığı tarçın,
Ayrıca;
1 su bardağı damla çikolata.

tarçınlı çörek nasıl yapılır
TARÇINLI ÇÖREK TARİFİ;
Mayayı ılık sütte eritin.
Diğer hamur malzemelerini de ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamurun üzerini örterek 2 saat mayalandırıp, kabarmasını bekleyin.
Kabaran hamuru ikiye bölerek pezileyin.
Hamur pezilerini dikdörtgen biçimde açarak üzerine hazırladığınız tarçınlı tozşekerden serpin.
Son olarak damla çikolata serperek, rulo olacak şekilde sarın.


Hazırladığınız ruloyu 2 parmak eninde kesin.



Pasta kapsüllerini fırın tepsisine dizin.
Kapsüllerin içine kestiğiniz ruloları, kestiğiniz yeri yukarı bakacak şekilde dizin.


Tepside 20 dakika yada biraz daha uzun mayalandırın.


Önceden ısıtılmış, orta hararette ki fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. Çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık. Tarçının da farklı bir aroması var zaten. İyi haftalar geçirmeniz dileğiyle. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Muhteremcim çöreklerin görüntüsü harika:), kek kağıtlarında pişirmek de çok pratik bir fikir. Bu çöreğe ceviz de yakışır bence. Ellerine sağlık:).
    Sevgilerimle..
    aslı

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık harika olmuş çö
    rekler bende elmalısını yapıyorum ay
    nı şekilde mutlu haftalar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Bizlerde çok severiz canım..Ben muffin kalıbında aynı şekilde yapıyorum gül gibi oluyorlar..Tavsiye ederim..Ellerien sağlık..Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  5. harika gerçekten..unutmasamda denesem bende....

    ellerine sağlık...

    iyiki denemişsin:)sayende bizde deneriz:)

    öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  6. Muhterem Hanım bayılırım ben de tarçınlı lezzetlere. Görüntü olarak da çok cici olmuşlar. Ellerinize sağlık. Lahana tarifimi beğenmenize sevindim. Bloğunuzda da görebilirim umarım, benim için onur olur. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. canım ellerıne saglık cok nefıs olmus.benımde bırkac defa gozume takılmıstır bu tarıf madem sen begendın denemek sart oldu:)

    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görnüyorlar ve harika anlatmışsın fotoğrafları da beğendim ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  9. tarifte görünümüde çok güzel.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Adsız11:55

    Sahane görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  11. bende şimdi senden not ediyorum.resimlerle anlattığın için ayrıca teşekkür ederim.ama önce bi tane merdane almam lazım(yazıncada utandım.merdanesiz ev olurmu :))

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...