Sayfalar

10 Mart 2010 Çarşamba

İRMİKLİ BONBONLAR

Bu bonbonları klasik irmik tatlısının koyu pişirilmiş muhallebisi ile hazırladım.
Üzerlerini çeşitli kuruyemiş (ceviz içi-antep fıstığı-hindistan cevizi) ve pastacılık malzemeleri ile süsledim.
İçinde hiç yağ yok.
Tadını ve kokusunu kaybetmemesi için portakal kabuğunu pişirdikten sonra ilave ettim.
"Afiyetle Kalın"

YAMAN ETKİNLİK= BİR DİLİM LEZZETLER
Bu tarif ile bu ay ki Yaman etkinliğe katılıyorum.
Etkinliğin ev sahibi Uzak Köşe blogunun sahibi Alev Hanım.
Konumuz; 1 dilim lezzetler yani tek kişilik minik tatlılar.
Kolay gelsin dileklerimi iletip, tarife geçiyorum.

İRMİKLİ BONBONLAR;
Malzemeler;
1 litre süt,
200 gram irmik,
15 yemek kaşığı toz şeker,
1 adet vanilya,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
Süslemek için;
Hindistan cevizi-çekilmiş antep fıstığı ve ceviz, renkli drajeler.
Tarifi;
Portakal kabuğu dışında ki bütün muhallebi malzemelerini karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Rendenin en ince tarafında rendelediğiniz portakal kabuğunu muhallebiye ekleyip, karıştırın.
Muhallebiden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın ve istediğiniz malzemeye bulayarak minik kağıt kapsüllerin içine yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

20 yorum:

  1. Çok cici cici olmuş bunlar canım ellerine sağlık döktürmüşsün yine harikalar .....
    Bu arada ben de bahsettiğin etkinliğe bi bakayım benim haberim yoktu :))
    Sevgiler Muhteremcim.....

    YanıtlaSil
  2. Canım harikasın irmik tatlısını çok
    sık yaparım pratikliği nedeniyle:))
    En kısa zamanda bu haliylede deneme
    yapıcam ellerin dert görmesin koca
    man öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine saglik cok güzrl görünüyor bende bir kackez yaptim hem nefis hem hafif afiyet olsun sizlere.

    YanıtlaSil
  4. Muhterem hanımcığım sunuma ve tarife tek kelimeyle süpeeer diyorum ellerine sağlık bende etkinlik için tarifimi hazırladım ama henüz yayınlamadım inşaallah yarın yayınlayayım denemeliyim bunu:)

    YanıtlaSil
  5. Çok pratik ve enfes görünüyorlar.
    Ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  6. ellerin dert görmesin ne şeker olmuş bunlar lokum ya lokum sevgiler

    YanıtlaSil
  7. selam minik tatlilar cok güzel ve lezzetli görünüyor.(sultan lokumu)Gibi olmuslar,ellerine saglik.bir soru sormak isterim izninizle süslemek icin kullandiginiz sekerlemeler bir müddet sonra eriyip renk yeriyormu.ben bu yüzden muzdaripim ve artik kullanmiyorum.semdiden tesekkürler.bu arada balik tariflerinizi de cok begeniyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık çok hoş bir görüntü..
    Dayanamam ben hepsini yerim kızarmısın bana ?

    Afiyetler olsun bereketi ile..

    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  9. Emel'e;
    Canım,
    Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
    Pasta malzemelerinde aynı sorun benimde başıma geldi, pembe renkte olan minik drajeler bekleyince boya verip, aktı.
    Diğerlerinde bir sorun yaşamadım.
    Bundan sonra bende renkli olanları kullanmayacağım.

    YanıtlaSil
  10. Canımın içi güzel yorumuna öncelikle teşekkür ederim.Kimyon gerçekten gaz alıyor.Bebeklere bile gaz için verilebiliyor.Ben bulgur yemeklerinede azıcık koyarım.Senin miniklerde harika görünüyor,denemek isterim.Ellerine sağlık.Yeni şeylere hastayım.Sevgilerrrrrr......

    YanıtlaSil
  11. Adsız16:31

    Merhaba bloğunuzu cok begendim tariflerınız o kadar guzel görünüyor ki insanın hemen hepsını deneyesı gelıyor.Takıpteyım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Adsız18:53

    çok sevimli duruyorlar,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Çok şeker olmuşlar,ellerine sağlık canım..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Canım elerine sağlık sunum herzamnki gibi harika:)

    YanıtlaSil
  15. Muhteremcim çok şık olmuşlar ellerine sağlık canım:))mutlu hafta sonları diliyorum.kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Bu tarz tarifleri irmikle pek görmemiştim.Çok ilginç bir tarif,teşekkürler.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Harika bir lezzet, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Adsız15:36

    muhterem hanım merhabalar sizin sıkı bir takipçinizim ve sizi çok beğeniyorum.benimde sormak isteğim muhallebi kıvamını nasıl yuvarlayacaz yani kolay şekil alıyor mu ele yapışmıyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
      Bu tarifte muhallebi biraz daha koyu oluyor, üstelik irmik olduğu için un muhallebisinden daha kıvamlı oluyor.
      Şekil verirken ellerinizi hafifçe ıslatmanız daha kolay çalışmanıza yardımcı olacaktır.
      Kolay gelsin.

      Sil
  19. Elinize sağlık pek şık ve lezzetli duruyorlar.ilk defa irmik tatlısını bu kadar şık gördüm ve fikir hoşuma gitti bunun servisi daha kolay üstelik ����

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...