Sayfalar

14 Mayıs 2010 Cuma

MARİNE EDİLMİŞ TAVUK EŞLİĞİNDE BUĞDAY PİLAVI

Muhterem'le AfiyetleTuz Biber dergisinin Mart sayısında yayınlanan tariflerimden birisi de bu tarifti.
Buğdayı çorbada, salatada, garnitürlerde sık sık kullanıyorum ama daha önce pilavını denememiştim.
Bu tarif geçen yaz Sofra dergisinde yayınlanmıştı, orada görüp yapmıştım.
Buğday, bulgura ve pirince bakarak daha geç piştiği için önden biraz haşlamak gerekiyor.
"Afiyetle Kalın"



buğday pilavı nasıl yapılır?MARİNE EDİLMİŞ TAVUK EŞLİĞİNDE BUĞDAY PİLAVI;
Malzemeler;
Yarım kilo tavuk göğüs fileto,
2 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı kuru reyhan otu,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz.
Buğday pilavı için;
2 su bardağı buğday,
1 adet kuru soğan,
2 adet domates,
2 adet sivri biber,
Tuzot, zeytinyağı.
tavuk nasıl marine edilir?
MARİNE EDİLMİŞ TAVUK EŞLİĞİNDE BUĞDAY PİLAVI TARİFİ;
Soğanları soyup, yıkayın ve robotta yada rendede kıyın.
Temiz bir tülbentin içine çekilmiş soğanı yerleştirin ve suyunu iyice sıkın.
Soğan suyunun içine baharatları ve tuzunu ekleyin, tavuk göğüs filetoları bu sosa bulayıp, 1 saat bekletin.
Marine edilmiş tavukları, dibine 2-3 damla yağ döktüğünüz ızgarada yada teflon tavada önlü arkalı kızartın.
Buğday pilavını yapmak için;
Buğdayları akşamdan ıslatın.
Islattığınız tencerede biraz haşlayın.
Pilav tenceresine yarım su bardağı zeytinyağı dökün.
Çok küçük doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Sivri biberleri incecik doğrayıp, soğanlara ekleyin.
Domateslerin kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayıp, tencereye ekleyin ve domates suyunu çekinceye kadar kavurun.
En son az haşlanmış buğdayları ekleyip, hep birlikte kavurun.
Ağız tadınıza uygun tuzot ekleyin, üzerini çok az geçecek kadar su ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Buğdayın diriliğine bağlı olarak pişip, pişmediğini kontrol edin.
Pişmediyse biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
Pilavınız piştikten sonra marine edilip, ızgarada pişirilen tavuklarla birlikte servis edin.
"Afiyet Olsun"

9 yorum:

  1. ben de buğdayı çok severim, hele de şöyle biraz dişe gelecek kıvamda olunca bayılırım. salatasını, çorbasını çok denedim ama pilavını denemedim. ellerine sağlık ablam

    YanıtlaSil
  2. Canım yine enfes bir lezzet ve şık bir sunum harikasın ellerine sağlık.
    Kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Muhterem Hanım elinize sağlık. Buğdayı pilav olarak fırında pişiriyorum çok farklı ama çokta leziz oluyor.Sizinkinide denemek isterim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık canım ne kadar besleyici olmuş ...

    YanıtlaSil
  5. bugday hem besin degeri açısından çok faydalı hem de lezzetli bir tahıl.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Canım çok hoş olmuş,Buğday tavuk ile çok güzel oluyor.bende en yakın zamanda yapayım,Bugdayı çok sık kullanırım.Ellerine sağlık,öptüm....

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir ikili olmuş çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım...sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Adsız10:36

    Merhaba. Siteniz cok güzel ve yemekler de orijinal. Fakat tariflerinizde hep tuzot kullanmaya öneriyorsunuz. Tuzotlarda MONOSODYUM GLUTAMAT adlı bir katkı maddesi var. Bu madde nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Yol açtığı hastalıklar merkezi sinir sistemi tahribati ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi).
    BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DURULMALI. Bu madde cipslerde, hazır çorbalarda, hazır et ve tavuk suyularında var.
    Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadi güzelmiş gibi geliyor. O yüzden üreticiler en berbat ürünlere dolduruyolar bunu. Bunun zararlarının hepsi çok sayıda çalısmayla kanıtlanmis ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda. Internette arastırılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Monosodyum glutamat hakkında yazdıklarınıza aynen katılıyorum.
      Ben tuzotlar ilk kez çıktığı zaman kullanıyordum, burada yayınladığım tariflerde de adını veriyordum çünkü MSG'nin ne kadar tehlikeli bir katkı maddesi olduğunu bilmiyorduk.
      Sonradan öğrenince tuzot-hazır çorba-hazır köfte harcı-bulyon gibi Monosodyum glutamat bulunan ürünleri hem almadım, hemde tariflerimde yer vermedim.
      Bu yorum yazdığınız tarifim 3 yıl öncesine ait, yeni tariflerimde tuzot ve benzeri katkı ürünleri yok.
      İlginiz için teşekkür ederim.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...