Sayfalar

27 Kasım 2010 Cumartesi

ETLİ PIRASA SARMASI

Pırasayı daha çok zeytinyağlı-pirinçli olarak yemeğini ve hafta sonları kahvaltı için yumurtalısını pişiriyorum.
Daha önce zeytinyağlı pırasa dolması yapmıştım ama boru şeklinde ki haline iç doldurmak çok zahmetliydi.
Bu halde muska şeklinde sarmak ise çok daha kolay.
Zeytinyağlı sarma ve dolmalarda pirinci beyaz görmek istediğim için hiç salça kullanmam.
Ama etli sarma ve dolmalara salça kullanırım onun için bu sarmada da salça kullandım.
"Afiyetle Kalın"
ETLİ PIRASA SARMASI;
Malzemeler;
1 kilo pırasanın beyaz kısımları,
İç malzemesi;
250 gram yemeklik kıyma,
1 bardak pirinç,
Yarım demet incecik kıyılmış dereotu,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet robottan çekilmiş, kuru soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Tuz, isteğe bağlı baharat çeşitleri.
Pişirmek için;
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı biber salçası, tuz.

Tarifi;
Pırasın beyaz kısımlarınn tepesini kesin.
Dışındaki bir yaprağı koparıp, atın.
Pırasanın gövdesini yukarıdan aşağıya bıçakla kesin.
Uzunlamasına yaprak yaprak ayrılan pırasaları kaynayan suyun içinde 5 dakika haşlayıp, süzün.
İç malzemelerini karıştırarak çiğden hazırlayın.
Haşlayıp, hazırladığınız pırasa yapraklarının uç kısmına 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden yerleştirin.
Muska böreği hazırlıyormuş gibi sarın.
Yapraklar yada iç malzemesi bitinceye kadar yaprakları sarın.
Tencerenin içine dizdiğiniz sarmaların üzerine tuz serpin.
Salçayı 2 su bardağı su ile iyice karıştırın, içine 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin ve tencerede ki sarmaların üzerine bu salçalı suyu dökün.
Sarmaların üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatarak, kısık ateşte pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

14 yorum:

  1. zeytin yagli deyince barbunyadan sonra ilk aklima gelen pirasiyi muska boregi gibi gormek gercek ten supriz oldu bana ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. selam Muhterem ciğim
    ellerine sağlık bende bu şekilde çok seviyorum ama zeytinyağlı yaparım genede çünki eşim de bende pırasayı etli pek sevmiyoruz yalnız öyle leziz bir görüntü sunmuşsun ki bayıldım afiyetler olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. farklı bir tarif..
    pırasayı çok severim.
    elinize sağlık, deneyceğim inşallah

    YanıtlaSil
  4. Canımm harikasın her zamanki gibi pırasayı böyle sarmak sanırım senden
    başka kimsenin aklına gelmezdi:))Elle
    rine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık, nefis görünüyor sarmalar.ben de çok severim de yapamam,annem sarar saolsun:)

    YanıtlaSil
  6. soğangillerden olduğu için pırasa sevmiyorum ama görüntü öyle güzel ki keşke sevseydim diyorum..

    ellerine sağlık...:)

    YanıtlaSil
  7. canım ablacım ellerine sağlık hiç yapmadım ve yemedim bu tip bir dolma ama evlendiğimde yapacağım nişanlım seviyor, bizim evdekiler sevmiyor:))
    kendimi düğün sonrasına saklıyorumm:))

    YanıtlaSil
  8. Gorunumu cok hos, eminim tadida oyledir. Ellerine saglik Muhterem harika olmus.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  9. ;erhaba..bende yaparim prasadan bu seklide dolmalar,ellerine saglik, nefis görünüyor...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  10. cok severim eline saglik dedigin gibi ben de boru seklinde yapiyordum ve biraz da zor oluyor sarmasi,bir de böyle deneyecegim

    YanıtlaSil
  11. cok severim eline saglik dedigin gibi ben de boru seklinde yapiyordum ve biraz da zor oluyor sarmasi,bir de böyle deneyecegim

    YanıtlaSil
  12. nedense bana yapımı zormuş gibi geliyor.ama birgün deneyecegim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  13. süper bir fikir muska şeklinde bayıldım ellerine sağlık
    svegiler

    YanıtlaSil
  14. Uzun zmandan beri denemek istediğim bir tarif..
    Sanırım mümkün olduğunca kalın prasa seçmeli...
    Ellerine sağlık........

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...