Sayfalar

6 Ocak 2011 Perşembe

İÇLİ KÖFTE BÖREK-AVCI BÖREĞİ

Geçen ay, çalışmalarını severek takip ettiğim Sütüme Sarelleme Karışma blogunda "içli köfte börek-avcı böreği" tarifini gördüm.
Özge'nin o güzelim resimlerle yapılışını da tek tek anlatması ile mutlaka deneyeceğim tarifler arasında bu börek ilk sıraya yerleşti.
Tarifi önce kendimiz için denedim, çok hoşumuza gitti.
Geçen hafta 20 kişilik misafir gurubuma da pişirdim, yine günün en sevilen ürünlerinden birisi oldu.
Eminim ben bu böreği daha çooook pişireceğim : )
"Afiyetle Kalın"

İÇLİ KÖFTE BÖREK-AVCI BÖREĞİ;
Malzemeler;
4 adet yufka,
İç malzemesi;
250 gram köftelik yağsız kıyma,
1 adet orta boy soğan,
1 büyük çay bardağı ince bulgur,
1 çay bardağı ceviz içi,
1 yemek kaşığı tepeleme kuş üzümü,
5-6 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, zeytinyağı.
Üzeri için;
1 adet yumurta,
1 su bardağı galeta unu.

TARİFİ;
Özge yapılışını bol resimli hazırlamış, yapım aşaması burada
Bulguru ayıklayıp, yıkayın, süzün.
Üzerine az miktarda kaynar su ilave ederek yumuşamasını sağlayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Tencerinin dibine biraz zeytinyağı dökün ve soğanları pişirmeye başlayın.
Soğanın içine kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin.
Kıyma kavrulmaya başladıktan sonra içine bulguru, ceviz içini, baharatları ve ince ince doğradığınız maydanozu ekleyin.
Yufkayı tezgaha serin.
Üzerine su ile seyrelttiğiniz zeytinyağı sürün.
Diğer yufkayı da yağladığınız yufkanın üzerine serin.
Ben ikinci yufkanın üzerine de yağlı su sürdüm.
Yağlanmış yufkayı önce ikiye, sonra dörde, sonra da sekize bölerek sigara böreği saracakmış gibi üçgenler hazırlayın.
Kestiğiniz yufkanın geniş kenarına 1 yemek kaşığı hazırladığınız içten yerleştirin ve sarın.
Yumurtayı geniş bir tabakta çırpın.
Sardığınız böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
Not;
Eğer galeta ununuz yoksa rondoda iyice ufaladığınız Etimek işinizi görecektir.
Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine böreği yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki fırında pişirin.
Mutlaka sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. değişik bir börek olmuş, enfes gözüküyor, ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
  2. Merhaba; İki lezzetede bayılırım, yanımda olsada yesem, ellerin dert görmesin, yiyenlerede afiyet olsun..demekten başka birşey elimden gelmiyor...Sevgilerrrr...öptüm.....

    YanıtlaSil
  3. Gercekten nefis görünüyor,ben bu tarife benzer baska bir tarif denemistim,kiymali pirincli soganli.Cok lezzetli olmustu.Cevizli fistikli denemedim ama merak ettim .Tarifi aliyorum mutlaka bende denicem canim,ellerine saglik,afiyetler olsun.Sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  4. Biz sülalecek bu böreği çok seviyoruz:) Yapıldı mı göz açıp kapayana kadar bitiyor:)

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. ablacım sahiden de müthiş görünüyor bu börek aman yarabbii:))
    Özgenin stiline hastayım zaten ben:)
    seninde ellerine sağlık ablacımm:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba elinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. bende yaparım bunu harika olur seninkide çok güzel olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Muhterem Abla ellerine sağlık. Börek gerçekten çok güzel görünüyor. Bu arada Aynur abla'nın bloğuna bıraktığın yorumda gördüm 9 Ocak'ı. Evlilik yıldönümünüz şimdiden hayırlı olsun. Nice yıllara inş.

    YanıtlaSil
  9. şahane görünüyor..en kısa zamanda deniycem:)) harika..

    YanıtlaSil
  10. Adsız14:18

    böreğinizi denedim çok güzel oldu.eşim ve arkadaşları çok beğendiler...çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Hımmmmm harika görünüyorrrr....

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...