Sayfalar

7 Nisan 2011 Perşembe

HAVUÇ DOLMASI

Havuç alırken neye dikkat edersiniz?
Ben küçük ve körpe olanları almaya dikkat ederim.
Geçenlerde dışarı çıkan eşime havuç sipariş ettim.
Getirdiği havuçların büyüklüğü benim standartlarımın çok üstündeydi : )
Kocaman havuçları görünce de aklıma daha önce tariflerde gördüğüm havuç dolması yapmak geldi.
Çok iri olan havuçları kabak oyacağı ile daha ince olanları ise elma çekirdeği çıkarmak için kullandığım aparatla oydum.
Aletler sayesinde rahatça içleri çıktı ama isterseniz havuçları hafifçe haşlayarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.
Ben kıymalı yaptım ama eminim zeytinyağlı da çok güzel olacaktır.
"Havuç dolmasının tadı nasıldı? " diye soracak olursanız, oldukça güzeldi.
Havucun nişastalı yapısının verdiği hafif tatlı tat çok hoşuma gitti.
Servis yaparken dolmaları dilim dilim kestim, aperatifmiş gibi çerez gibi oldu.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ DOLMASI;
Malzemeler;
1 kilo iri boy havuç,
İç Malzemesi;
100 gram kıyma,
Yarım su bardağı pirinç,
1 adet kuru soğan,
6-7 dal dereotu,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Tuz, zeytinyağı ve muhtelif baharatlar.
TARİFİ;
İç malzemelerini çiğden karıştırarak içi hazırlayın.
Havuçların dış kısmını yıkayıp, kazıyın.
Havuçları uzunluğuna göre ikiye yada üçe bölün.
İsterseniz oyma aparatı ile yada hafifçe haşladıktan sonra bir bıçakla iç kısmını oyun.
Hazırladığınız iç malzemesi ile içlerini doldurun.
Dik olarak bir tencereye yerleştirin.
Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirin.
Havuçların yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
İsterseniz bütün, isterseniz dilim dilim servis yapın.
"Afiyet Olsun"

15 yorum:

  1. Pek de leziz görünüyorlar, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Dilimlenmiş görüntüsüne bayıldım. Demekki kalın havuçları ne yapıyoruz? Tabi ki dolma :) Kesinlikle z.yağlısı da denenmeli. Ellerinize sağlık Muhterem Abla, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım valla bravo sana havuçtanda
    dolma yaptın ya süpersin.Ellerine
    sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ablacım ellerine sağlık olsun:)
    değişik bir tarif olmuş sahiden de:))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor, bir havuç delisi olarak bu tarife yorum yazmadan duramadım.
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Muhterem Ablacım iri havuçlar bundan güzel değerlendirilemezdi bence:)..Çok özenli ve leziz görünüyor.
    Ellerine sağlık:).
    Sevgiler...
    aslı

    YanıtlaSil
  7. muhteremciğim eline sağlık bende zeytinyağlısını yaparım bazen ve çok severiz etlisini hiç yapmadım ama eminim ki oda çok nefis olmuştur afiyet olsun canım
    sevgileeeer:)

    YanıtlaSil
  8. CANIM ELLERİNE SAĞLIK İLK DEFA GÖRÜYORUM İNAN ÇOK BEĞENDİM NEFİS....

    YanıtlaSil
  9. Adsız22:25

    Ellerinize saglik,görünüsü cok leziz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar güzel değişik olmuş ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Görüntü olarak çok şık duruyorlar..Zaten dolma sevmeyen varmı ki:)eminim havuçlada çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Görüntü olarak çok şık duruyorlar..Zaten dolma sevmeyen varmı ki:)eminim havuçlada çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Görüntü olarak çok şık duruyorlar..Zaten dolma sevmeyen varmı ki:)eminim havuçlada çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş çay davetimde mutlaka denicem değişik birtarif olmuş sitenizi çok beğenerek takip ediyorum tairfleriniz için teşekkür ederim
    www.kulturizm.com
    özlem celik

    YanıtlaSil
  15. Adsız18:17

    havuçun faydasına bak http://www.sifalibitki.biz/havuc.html

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...