Sayfalar

4 Mayıs 2011 Çarşamba

ETİ PUF PASTA

Eti puf pasta veya diğer adı ile minik köstebek pasta oldukça pratik bir tarif.
Bu tarifi geçen yaz ablamdan almıştım.
3-4 defa yaptım, son iki seferinde hazır pandispanya kullandım.
Hazır pandispanya ile hazırladığınız zaman hiç vakit almıyor.
İçinde Creme Ole var ama isterseniz katı bir muhallebi de işinizi görüyor.




Üzerini kaplamak için kek kırıntılarını kullanıyoruz ama Dr. Oetker'in Kakaolu Pasta Süsü (Sprinkles) kullanabilirsiniz.
Ama kek kırıntısı ile çalışmanın, pasta süsü ile çalışmaktan daha kolay olduğu belirtmeliyim.
"Afiyetle Kalın"

ETİ PUF PASTA;
Malzemeler;
Kek için;
3 adet yumurta,
3 nescafe fincanı toz şeker,
3 yemek kaşığı kakao,
3,5 nescafe fincanı un,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı süt,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Not;
Kek ile uğraşmak istemiyorsanız 1 paket hazır kakaolu pandispanya ile hazırlayabilirsiniz.
İçi için;
1 paket Creme Ole,
2 su bardağı soğuk süt.

ETİ PUF PASTA TARİFİ;
Kek malzemeleri ile kek hamurunu hazırlayıp, pişirin.
Hazırladığınız kekten su bardağı ile yuvarlak daireler kesin.
Eğer hazır pandispanya kullanıyorsanız 1 tatlı kaşığı meyve suyu ile ıslatın.
Soğuk süt ile Creme Ole'yi çırpıp muhallebi kıvamına getirin.
1 tatlı kaşığı dolusu creme ole'yi bardakla kestiğiniz kekin üzerine yerleştirin.
Kekin keserken çıkan kenar kısımlarını elinizle ufalayın.
Creme ole'nin üzerini kek kırıntıları ile kaplayın.
Elinizle yuvarlak form verin, tepsiye dizin.
İsterseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

32 yorum:

  1. Canım aklına,yüreğine ve ellerine
    sağlık süper olmuş pastacıklar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. bir ara çok yapardım uzun zamandır yapmadım bende ellerine sağlık çok hoş bir tarif canım

    YanıtlaSil
  4. enfes görünüyor canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. cidden puf olmus bunlar:) afiyet olsun

    YanıtlaSil
  6. canım ablacım ellerine sağlık ben hiç köstebek pasta yapmadım biliyomusun :))
    yapmak istiyorum amaaaa:))

    YanıtlaSil
  7. HARIKA HEM PRATIK HEM LEZZETLI .ELLERINE SAGLIK

    YanıtlaSil
  8. harika olmuşlar,ellerine sağlık.Ben de geçen hafta kermes için yaptım bunlardan.

    YanıtlaSil
  9. süper bir tarif;) enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  10. Tek kisilik olmasi cok güzel.....Hosuma gitti..Eline saglik

    YanıtlaSil
  11. Bu pastacıkların sunumuna bayılıyorum Muhteremciğim eline sağlık bence en güzel hali kek kırıntısıyla süsleneni şekerlisi bana göre değil ikram ederken görüntüsü çok güzel oluyor tabakda:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Adsız22:53

    çok güzel görünüyor ellerinize sağlık benimde kız kardeşim yapar bu pastadan hem pratik hem lezzetli..

    YanıtlaSil
  13. çok cici olmuşlar ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  14. çok nefis görünüyorlar. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  15. Süper bir tarif olmuş muhterem'cim hemde pratik olması harika:)
    ellerine sağlık canım.
    Bir ara ben de deneyeceğim:)
    çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  16. cocuklar özellikle bayilir,eline saglik

    YanıtlaSil
  17. Adsız12:29

    Tek lokmalık bir pasta sanki. Böyle minik tatlılar hoşuma gidiyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Muhterciğim, harika bir tarifmiş bu hem basit, hem çok şık. Eti pufa çocukluğumdan beri bayılırım.. En kısa zamanda deneyeceğim.

    Ellerine sağlık.

    sımmsıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Çok güzeldir bilirim :) Ellerine sağlık Muhterem'ciğim. Pasta süsüyle yapılmış olan daha çok benzemiş Eti Puf'a.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Adsız09:54

    Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Bir pasta tabandan kaç kişilik eti puf çıkıyor

    YanıtlaSil
  21. Adsız09:56

    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Bir pasta tabandan kaç kişilik eti puf çıkıyor bilgi verebilirmisiniz.

    Tekrar görüşmek ümidiyle

    Şennur

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Şennur,
    1 paket pasta tabanından kullandığın bardağın büyüklüğüne bağlı olarak 11-12 adet eti puf çıkıyor.
    Ben küçük su bardağı kullandım 12 adet çıktı.
    Daireleri bardakla kestikten sonra, kenarından artanlar üzerine kaplama yapmaya yetiyor.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  23. Adsız14:42

    ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.bu tarihi denemek istiyorum ama creme ole bulamadım .creme ole lomadan bu tarifi nasıl yapabilirim ....ayşe

    YanıtlaSil
  24. Adsız18:59

    merhaba 3 fincan tozşeker demişsiniz.fincan derken türk kahvesi fincanımı yoksa nescafe fincanımı acaba?

    YanıtlaSil
  25. Ayşe'ye;
    Sevgili Ayşe,
    Cremole bulamadığın zaman koyu bir muhallebi yada İrmikli Bonbon tarifinde ki irmikli muhallebiyi kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  26. Adsız yorumcuya;
    Fincan olarak Nescafe fincanı kullanılıyor.
    Sorduğunuz iyi oldu, tarifteki yazıda da bu ayrıntıyı belirteyim.

    YanıtlaSil
  27. Adsız20:32

    çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  28. Çok farklı ve güzel olmuş...Ellerinize sağlık...:)

    YanıtlaSil
  29. Adsız13:06

    ben bu tarifi 3 nescafe fincanı şekerile yaptım tadı çok fazla şekerlioldu hamuruda sert eldu daha sonra 1,5 nescafe fincanı ile yaptım daha güzel oldu ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin farklı damak tadı olduğu için şeker oranı size fazla gelmiş olabilir.
      Ellerinize sağlık.

      Sil
  30. Su sekliyle de denemenizi tavsiye ederim. Bardak yardimiyla kestiginiz keki nescakafe ve seker koydugunuz sute batirin, daha sonra 1 paket creme ole ve 1 paket krem santiyi karistirin.Kasik yardimiyla islattiginiz kekin uzerine koyun ve pasta kirintilariyla sekil verin. Bu sekilde cok guzel oluyor. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Tavsiyenizi mutlaka dikkate alacağım, nescafeli sütle kek bölümü yumuşacık oluyordur.
      Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...