Sayfalar

21 Kasım 2011 Pazartesi

DANA ROSTO

Kurban bayramından yeni çıkmışken bol bol etli ve et ile yapılan tarifler verelim.
Ne yazık ki her zaman, her evde et olmayabiliyor ama bayramdan sonra et girmeyen pek çok eve et giriyor.
Dana rosto, nuar veya kontrfile et ile hazırlanan bir et yemeği.
İsterseniz fırında pişirerek yada tencerede sebzelerin içinde pişirerek hazırlayabilirsiniz.
Ben sebzelerle suda pişirerek hazırladım.


Nuar eti pek çok kişi sevmez ama ben pek severim, tavuk göğsü gibi yağsız ve lifli bir yapısı vardır ve rosto yapmaya çok uygundur.

Rostoyu pişirdikten sonra servis için, patates püresi, pirinç pilavı yada domates ile hazırlayacağınız sosu kullanabilirsiniz.
Bir de içinde piştiği sebzeli suyu un ile koyulaştırıp, blenderden geçirip, etin üzerine dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
DANA ROSTO;
Malzemeler;
1 kiloluk dana nuar,
2 adet kuru soğan,
2 adet kereviz,
2 adet havuç,
6-7 dal maydanoz,
2-3 adet defne yaprağı,
Tuz, tane karabiber, zeytinyağ.

DANA ROSTO TARİFİ;
Eti bütün olarak yıkayıp, süzün.
Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağ döküp, etin her tarafını çevire çevire hafifçe kızartın.
Tencerenin içine dörde bölünmüş soğanları, kerevizleri, dilimlenmiş havuçları, tane karabiberi, defne yapraklarını ve maydanoz yapraklarını ilave edin.
Üzerine 1 litre su ekleyin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte hemen hemen 1-1,5 saat pişirin.
Eğer et pişmemişse biraz daha su ilave edip, pişirmeye devam edebilirsiniz.
Tuzunu pişmesine yakın ilave edin.
Et piştikten sonra suyun içinden defne yapraklarını çıkarıp, bu suyu çorbalarda kullanabilirsiniz.
Ya da sebzeli suyun içine 2 kaşık un ilave edip, sosu koyulaştırıp, blenderden geçirebilir etin üzerine dökebilirsiniz.
Servis için, servis tabağını patates püresi-pilav veya domates sosu ile kaplayıp, üzerine eti yerleştirebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

16 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok leziz görünüyor.Mutlu haftalar sımsıcak sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. harika gorunuyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Canıımmm nefis görünüyor dana roston ne güzel pişmiş, iştahım açıldı, valla ne diyeyim ellerine sağlık afiyetler olsun:))

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor
    pek fazla et sevmesemde böyle lifli yerleri nefis oluyor harika yapmışsın Muhteremcim ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Muhterem Hanım,
    İnşallah iyisinizdir. Bugun hep ofis dışındaydım döner dönmez de çalışmayacağım biraz nette gezinip eve gideyim dedim kendi kendime. İlk sizin sayfanızı ziyaret ettim ve karar verdim eve gidip yemek yapmalıyım:) Eti çiğ bile yiyebilirim ama sizin pilavlı olan sunumuzdan rica ediyorum. Beni yorgun yorgun uğraştırmayın ne olur!
    Sevgilerimle,
    Muazzez

    YanıtlaSil
  6. Adsız17:32

    Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  7. Offff nefis görünüyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Et sever hemde çok seven biri olrak bu görüntü beni ekrana yapıştırdı..
    Ellerine sağlık.
    Can çektiriyor.

    YanıtlaSil
  9. iştahımı açtı resmen ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. canım ablam ellerine sağlık..
    ben biraz ete ara verdim sebzelere yöneldim:)
    nefis görünüyor roston yanına da püre ooff:))

    YanıtlaSil
  11. Et yemeyi çok severim. Bu görüntü de iştahı mı bir artırdı bir artırdı anlatamam.

    YanıtlaSil
  12. bende etin her türlüsünü severim:) dana rostoda harika görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Herkes tatlı yediğinde dişi ağrır benimse et yediğim zaman:) O yüzden etden bu aralar uzak duruyorum.
    Pek leziz görünüyor ama :) Ellerine emeklerine sağlık canımm..

    YanıtlaSil
  14. Adsız23:22

    Salçalı sos üzerinde nefis duruyor. Ben yoğun kırmızı eti pek sevemiyorum ama bir dilime patates püresi ile hiç hayır demem:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Eti çok sever biri olarak bayıldım resme. Eline sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  16. Harika bir davet yemeği, nuar'ı genelde kalabalık davetlerde yaparım.Harika, elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...