Sayfalar

20 Ocak 2012 Cuma

ÇÖKERTME KEBABI

Çökertme kebabı çok çabuk hazırlanan bir et yemeği.
Patatesleri rendenin geniş tarafından rendeleyip, kızarttığınız zaman neredeyse bütün işiniz bitmiş oluyor.
Eğer rendeniz ince rendeliyorsa kendiniz kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın, çok ince rendelenen patatesler cansız olduğu için kızartmaya dayanmıyor.
"Afiyetle Kalın"

ÇÖKERTME KEBABI;
Malzemeler;
500 gram antrikot veya biftek,
3-4 adet büyük boy patates,
2 su bardağı yoğurt,
3-4 diş sarımsak,
Tuz, sıvı yağ, kekik.

TARİFİ;
Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyup, rendeleyin.
Kızgın sıvı yağda kızartın, tavadan çıkardıktan sonra tuzunu serpin.
Not;
Patatesleri azar azar kızartırsanız patatesleriniz hamurlaşmaz ve daha kıtır sonuç elde edersiniz.
Kızarttığınız patatesleri servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Antrikot veya biftekleri tavada az yağda pişirin.
Pişen etleri ince şeritler halinde doğrayın.
Servis yapacağınız zaman hazırladığınız etleri patates ve yoğurt olan servis tabağının üzerine yerleştirin.
Üzerine kekik ve tuz serpin.
İsterseniz tereyağ eritip, üzerine dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eminönü gezimizde çektiğim resimlerle hazırladığım Mısır Çarşısı yazı ve resimlerini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Mısır Çarşısı

20 yorum:

  1. ayyyy çok severim, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Bizim işyerinde çok sık çıkıyor çökertme kebabı. Ama hiç deneme fırsatım olmadı. Tabi işyerinde bu kadar özenli olmuyor sunum. Seninki bir başka duruyor ablacım. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. offf offf offf
    görüntüye bak sen

    olsa nasılda yerdim şimdi :)

    YanıtlaSil
  5. Muhterem Abla ellerine sağlık. İsmi ilginç geldi bana. Daha evvel duymamıştım bu kebabı. Güzel görünüyor. Bu arada geçen gün Mısır Çarşısı yazını da okudum ama yorum bırakamadım. Genelde senin her yazını okuyorum zaten ama hepsine yorum yazamıyorum =) Mısır Çarşısı da gidip görmeye değer. Ben de her gidişimde uğrarım genelde. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Bizim evde bizim koca yapar bu yemeği :))
    Ellerine sağlık
    Sevgiler
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  7. Çökertme
    bizim oraların meşhur yemeğidir çok severim sen de hakkıyla yapmışsın ellerin dert görmesim Muhteremcim afiyetler olsun....

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım.enfes bir görüntü..sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bal ablam ellerine sağlık.nasıl enfes görüntüğünü anlatamam inan.süper

    YanıtlaSil
  10. Canim elelerine saglik hayirli aksamlar .

    YanıtlaSil
  11. Bayılırım bu kebaba, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor.Elerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık ablacımm sen yaparsında hiç güzel olmaz mı miss miss:) harikasın :)

    YanıtlaSil
  14. Canım; paylaşımlara teşekkürlerrr..Çökertme kebabına bayılırım, yiyenlere afiyet olsun demekten başka birşey gelmiyor elimdem ama senin ellerin dert görmesin,öptüm....

    YanıtlaSil
  15. Öncelikle papates dosyasına bayıldım. Ne kadar zengin bir dosyanız var. Yıllar önce, sanırım 3 yıl oldu. Bebek mısırlı salatayı bir mısafirime yapmıştım, sizin sitenizden. Bana bu kadar sofrada yardımcı olurken neden size yorum yazmışyormusum anlamadım. Haksızlık ediyormuşum. Simdi bir site sahibi olunca yorumların değerini anlıyor insan. Özür dilerim şimdiden:)
    Çökertme kebabınada bayıldım, nefis görunuyor ellerinize sağlık. .

    YanıtlaSil
  16. kim bilir ne kadar lezzetlidir canım:)afiyet olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. gezi resimlerin bir yana yemeğin bir yana hangisini beğeneceğimizi şaşrdık ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. Adsız11:36

    İçinde patates kızartması olurda güzel olmaz mı? Çok da güzel görüntülemişsin Muhterem Abla. Elleirne sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Adsız15:39

    etler önceden marine etmeyince sert olmazmı?dana etimi buradaki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu tarifte kullanılan et dana eti, antrikot-biftek gibi en yumuşak bölgelerinden olduğu için marine edilmeden de yumuşacık oluyor.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...