Sayfalar

12 Ocak 2012 Perşembe

DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün çorbasını uzun zamandır yapmak istiyordum, Ramazan ayında Sofra Dergisinin verdiği "30 gün 30 mönü" kitapçığında görünce denedim.
Ramazan sıcak günlere geldiği halde, iftarlarda bu çorbaya hiç "hayır" demedik, rahat rahat içtik.
Orjinal tarifte kuzu eti kullanılıyor ama dana eti de kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

DÜĞÜN ÇORBASI;
Malzemeler;
250 gram kuzu eti,
8 su bardağı su,
1 çorba kaşığı dolusu tereyağ,
2 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süt,
Tuz.
Üzeri için;
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı kuru nane,
İsteğe bağlı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ;
Kuzu etini düdüklü tencere de haşlayın.
Pişen eti elinizle iyice didikleyin.
Et suyunu soğuması için bir kenara alın.
Tereyağı ve unu bir tencereye alın, un hafif pembeleşene kadar kavurun.
Sütü ve soğuyan et suyunu ilave edin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Daha sonra didiklenmiş eti ve tuzu ilave edin.
1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Üzeri için;
Küçük bir el tavası yada cezvede sıvıyağı ısıtın.
İçine kuru naneyi ve isterseniz kırmızı pul biberi ekleyip, 1-2 kere karıştırıp, ocağı kapatın.
Tencerede ki çorbanın içine, yada servis zamanı ayrı ayrı kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine bu sosu dökün.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

16 yorum:

  1. Bu çorba bizim düğünlerimizin,mevlutlarımızın çorbasıdır.
    Ramazanlarda,bayramlarda da bir kez olsun baş gösterir..

    Kurbandan kalan kemikli etlerde birebirdir bu çorba için.Hem kemik ziyan olmaz,iliği çorbanın suyuna geçer,kemiğin üzerindeki etlerde sıyrılıp çorbaya..


    Çok leziz görünüyor,ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık enfes bir çor
    ba şifa olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir görüntü
    Enfes bir çorba.
    Ellerine emeğine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuş, bayılırım düğün çorbasına. Hele bu hasta halimde ne iyi gelirdi. Ellerine sağlık canım, sevgilerimle...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  5. çok seviyorum bu çorbayı..nefis görünüyor..ellerine sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bir arkadaşımda içmiştim harikaydı..

    YanıtlaSil
  7. ohhh pırıl pırıll mis gibiii...
    nasılda iştah açıcı görünüyor:)
    ellerine ağlık muhterem ablacım..
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık çok güzel bir çorba.

    YanıtlaSil
  9. bu çorbayı çoğu zaman yaptım her defasında beğenildi. çok leziz görünüyor ellerin dert görmesin çorbaların şahı diyebilirim buna...

    YanıtlaSil
  10. valide sultanımın bayram ve ramazan baş yemeklerinden :))
    olmazsa olmazımız ..

    afiyetle sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Adsız10:28

    En sevdiğim çorbalardan biridir. Nefis olur bilirim. Ellerine sağlık. Hayırlı Cumalar.

    YanıtlaSil
  12. Şifa niyetine afiyet olsun canım..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. canim ellerine saglik...cok lezziz

    YanıtlaSil
  14. Muhterimcim çorba nefis olmuş bakınca içinm ısındı.

    Canım evlilik yıl dönümün kutlu olsun. Nice senelere inşallah. Harika bir pasta yapmışsın ellerine sağlık harikasın:) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Şöyle bir tabak çorba olsa yanımda ben de yesem ne iyi olurdu miss gibi.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Kesinlikle katılıyorum Muhterem Hanım, ramazanda sıcakta olsa çorba çok güzel gidiyor. Çorbasız çıkmam diyor diğer yemekler:) Ben genellikle soğuk çorba yaptım ama sizin çorbanız harika olmuş. Ellerinize sağlık.
    Bu arada nasipse kısa günlerde oruç tutulmasından yana olduğum için, perşembe günü iftara yapabilirsem çok iyi olur inancındayım. Teşekkürler tarif için..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...