Sayfalar

10 Temmuz 2012 Salı

UĞUR BÖCEĞİ KANEPE

Muhterem'le Afiyetle
Bugünler de oldukça sıcak günler yaşıyoruz.
Üstüne birde nem eklenince nefes bile alamaz hale geliyoruz.
Tabii bu durumda ağır ve sıcak yemekler yemek aklımıza bile gelmiyor.
Hafif sebze yemekleri, yoğurtlu tarifler, salatalar, kahvaltılıklar en çok tercih ettiğimiz çeşit oluyor.
Bu tarifte göreceğiniz uğur böceği kanepelerini kahvaltı masalarına, çocuk davetleri ve doğum günlerine gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.
Yapması çok eğlenceli olduğu için çocuklarınızı yardıma çağırın, bu kanepeleri hazırlayarak çocuklarınızla birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirin.
"Afiyetle Kalın"




tuzlu kanepe
UĞUR BÖCEĞİ ŞEKLİNDE KANEPE;
Malzemeler;
1 paket tuzlu ve çörek otlu bisküvi,
Krem peynir,
Kiraz domates,
Siyah Zeytin,
Bal ve çörek otu.

TARİFİ;
Çörekotlu bisküvinin üzerine krem peynir sürün.
Not;
İsterseniz bisküvi yerine kurabiye kalıpları ile kestiğiniz  tost ekmeği kullanabilirsiniz.
Kiraz domatesleri yıkayıp, kurulayın.
Ortadan ikiye kesin, tam ortasından yukarı doğru küçük bir kesik atın.
Krem peynirin üzerine domatesi yerleştirin.
Zeytinden uğur böceğinin kafasını oluşturmak için küçük bir parça kesip, domatesin önüne yerleştirin.
Domatesin üzerine ince bir tabaka bal sürün ve üzerine çörek otu serpin.
"Afiyet Olsun"

4 yorum:

  1. Küçük büyük herkes bayılıor bu kanepelere:) Çok cicişler.

    Ellerine emeklerine sağık canım.

    YanıtlaSil
  2. hepimizin ortak derdi bu sıcakta ne yesek:)
    uğur böcekleri çok güzel olmuş...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok cici olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...