Sayfalar

15 Ağustos 2012 Çarşamba

KORUKLU BAMYA

Koruklu bamyayı farklı bamya tarifleri ararken gördüm.
Limon ekşiliği ve tadı dışında bamya da farklı bir tat arıyorsanız, bir deneyin derim.
Üstelik tam yaz aylarına uygun, hafif zeytinyağlı bir yemek oluyor.
Çevrenizde üzüm asması varsa üzümler olgunlaşmadan bu tarifi yapabilirsiniz.

Ben balkonuma saran üzümün ham halde ki salkımlarını kullandım.
Bamya ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;

Bamya Tarifleri

"Afiyetle Kalın"
KORUKLU BAMYA;
Malzemeler;
Yarım kilo bamya,
3 salkım koruk ( ham, henüz olmamış üzüm )
1 adet limon,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 adet küçük boy kırmızı biber,
Tuz, zeytinyağı.

TARİFİ;
Bamyaların tepesini külah şeklinde soyun.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında soteleyin.
Kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayıp, soğanlara ilave edin.
Domatesleri rendeleyip, tencereye ekleyin.
Bamyaları yıkayıp, iyice süzdürün, tencereye ilave edin.
Limonun suyunu sıkıp, bamyaya ilave edip karıştırın.
Koruğun 2 salkımını sıkarak suyunu yemeğe ilave edin.
Üzerine 1 adette yıkanmış bütün halde  koruk yerleştirin.
Tuzunu ilave edin, 1 çay bardağı su ilave edin.

Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Bamya çok narin bir sebze olduğu için çok karıştırmayın.
Servis yaparken bütün halde ki salkımı bamyanın üzerine yerleştirin.

"Afiyet Olsun" 

4 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık koruk harika bir lezzet vermiştir sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik degisik ilk kez gördüm güzel bir tat vermistir üzüm

    YanıtlaSil
  3. Korukla gerçekten çok ilginç oluyordur. Denemek lazım.
    Ellerine sağlık canım.
    İyi Bayramlar...

    YanıtlaSil
  4. Hayallerinize bir bir ulaşacağınız, sevdiklerinizle hep beraber olacağınız ,sağlıklı, mutlu ve her zaman gülebileceğiniz nice bayramlara !

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...