Sayfalar

2 Ağustos 2012 Perşembe

KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI

Havalar çok sıcak, "sıcak çorba içilmez" diye düşünsekte iftarda çorba içmeden olmuyor.
Hava sıcakta olsa çorba mutlaka aranıyor.
Soğuk çorbalar yaz iftarlarında ilk tercih edilenlerin arasında da olsa sıcak çorbalarda mutlaka masada yer alıyor.
Bugün tarifini vereceğim "közlenmiş patlıcan çorbası" ise nefis bir tarif.
Patlıcanı seven herkes, bu çorbaya bayılacak.
Patlıcanları farklı şekilde yumuşatıp, çorba yapabilirsiniz ama közlenmiş patlıcanda ki o is kokusu çorbaya harika bir aroma katıyor.
"Afiyetle Kalın"

patlıcan çorbası
KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI;
Malzemeler;
3 adet patlıcan,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı un,
1 su bardağı süt,
1 adet yumurta,
2-3 dal taze reyhan,
Tuz, zeytinyağ,
Üzeri için;
Tereyağ, kırmızı pul biber veya biber salçası.

KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI TARİFİ;
Patlıcanları yıkayın, bıçakla 5-6 yerinden delin, ocakta közleyin.
Közlediğiniz patlıcanların kabuğunu sıcakken soyun, kararmaması için su dolu bir kapta bekletin.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayın, zeytinyağında soteleyin.
Patlıcanları sudan çıkarıp, küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin.
Soğanla birlikte biraz kavurun.
Üzerine 4 su bardağı su ilave edin.
Bir kasede süt, un ve yumurtayı iyice çırpın.
Tencerenin içinden bir kepçe çorba alarak sütlü karışımın içine ekleyerek ılıştırın.
Daha sonra sürekli karıştırarak sütlü karışımı tencereye ekleyin.
Çorbanın tuzunu ilave edip, biraz daha kaynatıp, ocağı kapatın.
İsterseniz blender ile çırparak pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz.
Taze reyhanı incecik doğrayarak çorbaya ekleyin.
Not; Taze reyhanın keskin tadından hoşlanmıyorsanız eklemeyin.
Servis yapacağınız zaman;
Tereyağını eritin, içine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber veya biber salçası ekleyerek kavurun.
Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

8 yorum:

  1. uzun süre aç kalan mideye iyi geliyor çorba
    bende iftar da çorba olmadan olmaz diyenlerdenim :)

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. közlenmiş patlıcanın kor kokusuna bayılan bizimkiler..çorbasını da kesinlikle sever..not aldım mutlaka denicem...sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canim hayirli aksamlar ellerine saglik afiyetolsun .

    YanıtlaSil
  4. İlk defa duyuyorum ama patlıcan aşığı biri mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok haklısın ablacım.
    Her ne kadar sıcak olsa da çorbasız iftar açılası gelmiyor.
    Közlenmiş patlıcan çorbasının lezzetini hisseder gibiyim:)
    Ellerine,emeğine sağlık.
    Hayırlı Ramazanlar diliyorum..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  6. Adsız18:43

    Bu çorbadan ben de yapmıştım. Eşim içinde ne olduğunu anlayamamıştı. Değişik çorbalardan biri ve köz kokusu bu çorbaya farklı bir hava veriyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Of of of.. patlıcanın közlenmiş hali neye yakışmaz ki.. emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...