Sayfalar

14 Eylül 2012 Cuma

BALIK-EKMEK

sokak lezzetleri
2012-2013 Balık sezonu 1 Eylül'de açıldı.
Balıkseverlerin gözü aydın : )
Balık tariflerine sezon ile birlikte tekrar başlıyorum.
Aslında bugüne kadar yayınladığım balık tarifleri için de bir dosya hazırlamak istiyorum.
Fakat çok sayıda tarif olduğu için 2 bölüm halinde yayınlayabilirim.
Bu arada; bu tarif benim 40.balık tarifim, balık yemeyen biri için çok güzel bir rakam :  )
Gelelim bugünkü tarifimize;
Balık-Ekmek, İstanbul'un meşhur sokak yemekleri arasında  başı çeker.
Karnınız açsa, deniz kıyısında bir semtteyseniz, hele bir de Eminönü'ndeyseniz ve balık seviyorsanız seçiminiz büyük ihtimalle balık-ekmek üzerine olacaktır.
Üstelik balık-ekmek yemek için cebinizin şişkin olmasına hiç gerek yok, bazı dönemlerde fiyatları oldukça makul oluyor.
Evde balık-ekmek hazırlamak için ızgaranız yoksa, ocak üzerinde tost yapılan aletlerden 1 tane alıp, sadece balık için kullanabilirsiniz.
Fakat ocağın çok kirlenmemesi için, ocağın kenarlarını ve civarını alüminyum folyo ile kaplamanızı öneririm.
"Afiyetle Kalın"

balık ekmek nasıl yapılır?
BALIK-EKMEK;
Malzemeler;
2 adet fileto çıkarılmış palamut,
2 adet kuru soğan,
2 adet domates,
Kıvırcık veya roka,
Kırmızı Pul Biber, tuz, sıvı yağ.
Ekmek.
TARİFİ;
Balık aldığınız yerdeki balıkçıya, balığı fileto olarak temizletin.
İyice yıkayıp, süzdürün.
Izgara ya da tost makinesine fırça ile biraz sıvı yağ sürün.
Balıkları ızgaraya dizip, pişirin.
Domatesi ve soğanı incecik dilimleyin.
Kıvırcık veya rokayı yıkayıp, süzdürün ve yarım ekmeğin içine önce kıvırcık döşeyin.
Üzerine soğan ve domates yerleştirin.
Pişen balıkları iri parçalar halinde, derisini soyarak  soğanın üzerine yerleştirin.
Üzerine biraz tuz ve kırmızı pul biber, isterseniz turşu yerleştirin.
Tekrar soğan ve domates dizip, balık ekmeği hazırlayın.
Sıcak sıcak afiyetle yiyin : )
"Afiyet Olsun"

 
Balık Ekmek denince akla ilk önce Eminönü gelir.
Daha önce gezi sayfamda yayınladığım Eminönü gezi resimleri için, bakınız;

6 yorum:

  1. Balık sezonu açıldı ve çılgınlar gibi yemeye başladık. Eminönünde herkesin küçümsediği Norveç uskumrusu ne de lezzetli olur. Sizn paylaşımınıza da sabah sabah imrendim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle en lezzetli balık ekmekler eminönüde yenir ablacım:)
    ellerine sağlık:) be hakkaten yemem balık iki tane falan sanırım bu yüzden benim tarifler:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizciğim, eşim tam bir balıksever olduğu için benim yaptığım ve denediğim bütün balıkları seve seve yiyor, o sevmese bende bu kadar balık tarifi veremezdim : )

      Sil
  3. Canım nasıl özledim o balık-ekmek kokusunu ve lezzetini ellerine sağlık tabağı alıp kaçıyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Adsız11:37

    Balık ekmak deyince aklına herkesin Eminönü gelir sanırım. Sanki evde yapılmaz gibi düşünülür böyle belli yerlerle özdeşleşmiş lezzetler ama senin balık ekmeğini çok sevdim doğrusu. Evde sandviç keyfini seven biri olarak bunu da denemek istediklerimin arasına alıyorum. Ellerine sağlık. Hayırlı Cumalar.

    YanıtlaSil
  5. Canim afiyetler olsun cok güzel bende özlemisim .Hayirli cumalar diliyorum .

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...