Sayfalar

29 Haziran 2013 Cumartesi

MUHTEREM'LE AFİYETLE 7 YAŞINDA!

29 Haziran'ın benim için anlamı çok büyük.
Kızkardeşim 10 yıl önce 29 Haziran'da evlendi.
Muhterem'le Afiyetle 7 yıl önce 29 Haziran'da yayına başladı.
Bugün ise ablamın oğlu Ufuk ile nişanlısı Hasret evleniyor.
Günlerdir buralara bu yüzden uğrayamıyorum : )
Haftalardır süren tatlı koşuşturmalar bugün kü düğün ile sona erecek.
Rabbim her ikisine de yeni hayatlarında bir ömür boyu sağlık ve huzur nasip etsin.
Kızkardeşim Tuğba'ya da daha nice huzurlu ve mutlu 10 yıllar diliyorum.

Gelelim asıl konumuza;
Bugün Muhterem'le Afiyetle'nin 7.yıl dönümü!
Blogu açtığım günler daha dün gibi, 1.ayını doldurduğunda çok acemice meyveli pasta hazırlamış "Muhterem'le Afiyetle 1 aylık, İnşallah 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık derken senelerce devam edebilirim" diye yazmışım : )
Çok şükür istikrarlı bir şekilde yaz tatilleri dışında hiç ara vermeden 7 yıllık olduk.
Hep beraber daha nice yıllara!
Her yıl yazdığım gibi;
Rabbim ömür ve sağlık verdiği müddetçe,
bizim evde yemek piştiği sürece ben buradayım, beklerim efendim : )

*Kolaj resimlerini son 1 senede yaptığım bazı yemeklerin resimlerinden oluşturdum.
 
"Afiyetle Kalın"

24 Haziran 2013 Pazartesi

ENGİNAR CACIĞI

 Muhteremle afiyetle
Sıcak havalar, soğuk içecekler-yoğurtlu tarifler-saalata tarifleri verme zamanıdır.
Bugün tarifini vereceğim enginar cacığı sıcak havalarda tüketilebilecek en sağlıklı tariflerin arasında yer alıyor.
Bu tarifi bulabilirseniz körpe enginarla çiğ olarak hazırlayabilirsiniz.
Ne yazık ki ben her zaman körpe enginar bulamıyorum, o yüzden limonlu su da biraz haşladıktan sonra rendeleyerek kullanıyorum.
İçinde ayrıca salatalık olması, bir de sarımsaklı yoğurtla karıştırılması sayesinde çok lezzetli oluyor.
Enginar sevmeyenler bu soğuk ve yoğurtlu halini severek yiyebilirler.
Diğer enginar tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

23 Haziran 2013 Pazar

BERAT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!

Mübarek Berat Kandilimiz kutlu olsun!


Beraat gecesinde okunacak en değerli dua; 
Allahümme inneke afüvvun kerîmün tühibbu’l-affe fa’fuannî” 
yani, “Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi affet!” duasıdır.

 
"Afiyetle Kalın"


22 Haziran 2013 Cumartesi

PASTIRMALI PATATES

Pazar kahvaltısı için güzel bir kahvaltılık tarifi ister misiniz?
Pastırmalı patates, şarküteri ürünlerini hafta sonu daha rahat tüketebildiğimiz için özellikle Pazar kahvaltıları için çok güzel bir tarif.
Bu tarifi isterseniz küçük bir tepside, isterseniz sufle kaplarında porsiyonluk olarak hazırlayabilirsiniz.
Tarifi Feshane'de ki Kastamonu günlerinden aldığım Kastamonu pastırması ile hazırladım. 
"Afiyetle Kalın"


14 Haziran 2013 Cuma

PİZZA BÖREK

İçinde pizza ya da kumpir malzemesi olan tarifleri eminim bütün gençler ve çocuklar severek yiyor.
Kızımın da favori yemekleri arasında, içinde bu tür garnitürler ve şarküteri ürünleri olan tarifler başı çekiyor.
İç malzmesinde istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz, mesela ben sosis kullandım ama siz sucuk kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


10 Haziran 2013 Pazartesi

ÇİLEKLİ LİMONATA

Muhterem'le Afiyetle
Havalar iyice ısınmışken, çilek tezgahlardan kalkmadan çilekli limonata tarifi vereyim.
Bu tarifi Aslı'da görmüş, denemek için bir kenara not etmiştim ama denemek bu yıla kısmet oldu.
Açıkçası bu içeceğin bu kadar hoşuma gideceğini tahmin etmemiştim, özellikle limon suyu ve limonlu sodayla nefis bir yaz içeceği oldu.
Evde çilek varsa mutlaka deneyin derim, artan yenmeyen çileklerinizi bu tarifle değerlendirebilirsiniz.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"

7 Haziran 2013 Cuma

BAL PARMAK TATLISI

 
Bal parmak tatlısı son dönemde yaptığım hamur tatlıları içinde en sevilen tatlı oldu.
Bu tatlıyı ilk olarak Aralık ayında kahvaltı misafirlerime yaptım, daha sonra çay misafirlerime ve kendimize sık sık yaptım.
Kahvaltı masası resimleri 👉BURADA
Çay masası resimleri 👉BURADA
Tatlının hamuru çabuk toparlanıyor ve rahat şekil veriliyor.
İsterseniz içini boş bırakıp, cevizsiz yapabilirsiniz ama cevizli hali çok güzel oluyor, tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"

cevizli

BAL PARMAK TATLISI;
Malzemeler;
Hamur malzemeleri;
1 paket tereyağ veya margarin,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı irmik,
İç malzemesi,
1 su bardağı ceviz içi,
Üzerini bulamak için ayrıca;
1 su bardağına yakın irmik,
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Yarım limon,
Üzeri için;
Toz Antep fıstığı.

nasıl yapılır
BAL PARMAK TATLISI TARİFİ;
Şerbet malzemelerini karıştırın, ocakta kaynatın, limonu sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
Şerbeti ılınması için bir kenarda bekletin.
Hamur malzemelerini ununu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamurdan yumurtadan biraz daha küçük parçalar koparıp, yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamuru elinizle açın, içine iri doğranmış ceviz içi koyun.
Hamuru ceviz içi görünmeyecek şekilde kapatıp, küçük bir rulo şeklinde yuvarlayın.
1 tabağın içine irmik dökün, hazırladığınız hamurların her tarafını irmiğe bulayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya tepsiyi yağlayın.
Hazırladığınız tatlıları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Tatlı piştikten sonra tatlı ve şerbet ılıkken, şerbeti tatlının üzerine dökün.
Notlar;
İçinde kabartma tozu olduğu için kabarıyor, tepsiye aralıklı olarak dizin.
Tatlının üzerine yumurta sürülmediği için kızarmayacak, altın sarısı bir renk alacaktır.
Şerbette, tatlıda ılık olacak.
Şerbetin her yerine eşit bir şekilde dağılması için, tatlıları arada bir tepsinin içinde alt üst  edin.
"Afiyet Olsun"

5 Haziran 2013 Çarşamba

MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN!

Miraç Kandilimiz Mübarek olsun!
Rabbim bu güzel ve mübarek gecenin ve ayların hürmetine ülkemizi huzura ve barışa erdirsin.
Ülkemizin fenalığı için uğraşanlara fırsat vermesin.
Rabbim herkesin dualarını kabul etsin, kimin gönlünde ne varsa gerçekleşme umudu versin.
"Afiyetle Kalın"