Kahvaltı için harika bir tarif, çay davetlerinizde de poğaça yerine yapabilirsiniz.
Bu arada unutmadan belirteyim, bu ölçülerle 25 yada 27 adet çörek çıkıyor.
Not;
25-27 adet çörek, ince ya da kalın açmanıza ve hamuru büyük-küçük açmanıza bağlı olarak artabilir veya azalabilir.
Daha az olmasını isterseniz malzemeyi yarıya indirebilirsiniz veya hamurun diğer yarısı ile yapılış aşaması aynı olan "tereyağlı lokum ekmek" yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
TEREYAĞLI ÇÖREK;
Malzemeler; (25-27 Adet)
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 adet yaş maya (42 gramlık) veya 1 paket kuru maya (10 gramlık),
3 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet yumurta,
6-6,5 su bardağı un,
İçi için;
100 gram tereyağ,
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı.
TEREYAĞLI ÇÖREK TARİFİ;
1 paket mayayı ılık süt ve suyun içinde eritin.
İçine sıvı yağ, yumurta, şeker ve tuzunu ekleyip, karıştırın.
Azar azar un ekleyerek hamuru toparlamaya ve yoğurmaya başlayın.
Bu hamur tahminen 6 veya 6.5 su bardağı un çekmektedir.
Not;
Kullanacağınız su bardağı klasik su bardağı olmalıdır.
Malzemeyi unla yoğurarak hamur haline getirin.
Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak.
Hamuru sıcak ortamda 15 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamuru 2 parçaya ayırarak pezileyin.
Tezgaha un serperek dikdörtgen bir biçimde uzunlamasına açın.
Üzerine yumuşak tereyağının yarısını sürün.
Hamuru uzun kenarından başlayarak kıvırıp, rulo yapın.
Rulo yaptığınız hamuru yarım parmak genişliğinde dilimleyin.
Dilimlediğiniz parçaların üçünü bir araya getirerek, kestiğiniz tarafı yukarıya bakacak şekilde pasta kapsülünün içine yerleştirin.
Ben kapsül olarak içi yağlı kağıt gibi bir malzeme ile kaplı olan sağlam bir kağıt kapsül kullandım.
Bu tür kapsülleriniz yoksa cam krem karamel kaplarını yağlayarak kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız çörekleri tepsiye dizin, tepside 30 dakika bekleterek mayalanmasını bekleyin.
Fırını orta hararette (180 derece) ısıtın.
Mayalanan hamurun üzerine hamuru söndürmeden yavaşça yumurta sarısı sürün.
Isınmış olan fırına yerleştirp, pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Görüntü harika ama bana biraz zor gelir. Ellr ine sağlık.
YanıtlaSilAblacığım çok nefis gözüküyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilsunumu da çok cici olmuş..
ellerine sağlık..
Sunuma bayıldım,tarif pastane açması gibi..En kısa zamanda yapılmalı..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHarika bir corek olmus ellerine sağlık;)
YanıtlaSilellerine sağlık,hem lezzetli hem şık bir sunum olmuş
YanıtlaSilMisler gibi tereyağlı, görünüşü de harika, ellerine sağlık Muhteremcim..
YanıtlaSilNefis olmus, ellerinize saglik.
YanıtlaSilSelam ve sevgiler
ellerine sağlık muhterem abla,nefis görünüor..sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Muhterem Hanım nefisss olmuş…
YanıtlaSilGörsel olarak da şahane afiyetler olsun sevgiler...