Sayfalar

5 Temmuz 2014 Cumartesi

KİLİS TAVA (TEPSİ KÖFTESİ)

tepsi köftesi
Ramazan ayında misafir ağırlamalar çoğaldığı için ana yemek tarifleri daha çok lazım oluyor.
Bugün tarifini vereceğim Kilis tava, nam-ı diğer tepsi kebabı iftar misafirleriniz  için hem lezzetli, hemde pratik bir tarif.
Pratikliği köfteye şekil vermeden tepsiye yerleştirilmesinden geliyor.
El işçiliği olmadığı için çabucak hazırlanıyor.
Yağda kızartma olmadığı içinde sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz.
Köfte ile hazırladığım diğer tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"

tepsi köftesi
KİLİS TAVA (TEPSİ KÖFTESİ);
Malzemeler; (26 santimlik yuvarlak tepsi için)
Köfte için;
750 gram köftelik kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş),
3 diş sarımsak (havanda dövülmüş),
6-7 dal maydanoz (incecik kıyılmış),
Tuz, kimyon, karabiber, kırmızı pul biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Üzeri için;
6-7 adet domates (ben cherry domates kullandım)
5-6 adet ince sivri biber,
1 adet kırmızı sivri biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 su bardağı su.

KİLİS TAVA TARİFİ;
Köftelik malzemeleri karıştırarak iyice yoğurun.
Yuvarlak bir fırın tepsisini (ben 26 santimlik bir tepsi kullandım) yağlayın.

muhteremle afiyetle Hazırladığınız köfteyi içine döşeyin.
Kiraz domatesleri, sivri biberleri yıkayın.
Domatesleri ikiye bölün tepside ki köftenin üzerine dizin.
Domateslerin arasına ortadan keserek sivri biberleri yerleştirin.

köfte
1 su bardağı suya, 1 yemek kaşığı salça, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve az tuz ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız bu salçalı sosu tepsiye dökün.

Köfte pişinceye kadar sebzelerin yanmaması için tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.
Sebzelerin kızarmasını isterseniz pişmesine 10 dakika kala üzerinde ki alüminyum folyoyu açabilirsiniz.

tepside köfte
Pişen köfteyi dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


9 yorum:

  1. ımm iftara saatler kala :harika görünüyor,olsa da yesek, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Oooohh kokusu geldi sanki, ellerine sağlık. Hayırlı iftarlar.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yemek olduğu belli. Hiç bu şekilde tatma fırsatım olmadı ama tahmin edebiliyorum tadını. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine emeklerine sağlık nefis görünüyor afiyet olsun hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor, Böyle tarifler hem ocak başında zaman kaybetmeyi önlüyor, hem de lezzet ve sunum açısından göz dolduruyor. Ellerinize sağlık ablacım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok nefis görünüyor. İnsan bu havalarda hem lezzetli olsun hem kolay olsun istiyor, tam da öyle.

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Adsız17:00

    Çok severim bu yemeği. Nefis görünüyor. Emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. İlk kez bu tarifi denedim ev halkından tam not aldım,iyii ki varsınız çok teşekkür ederim...

    Hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorum için ben teşekkür ederim.
      Sizinde ellerinize sağlık.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...