Sayfalar

10 Kasım 2014 Pazartesi

İNCİR BONBONLU MUHALLEBİ

Geçen ay taze incirle hazırladığım bonbon tarifi vermiş, muhallebi ile hazırladığım tarifi daha sonra vereceğimden bahsetmiştim.
Bugünkü tarifimiz, hazırladığımız bonbonları muhallebi içinde sunmaktan oluşuyor.
Bu tarif elmalı bonbonlarla hazırladığımız yalancı profiterole çok benzeyen bir tarif.
Bugünlerde taze incir kalmadı fakat bonbonlar için ıslatarak yumuşattığınız kuru incir kullanabilirsiniz.
Ben muhallebiyi kendim hazırladım fakat hazır puding kullanılabilir.
Resimleri Eylül sonunda köyden dönmeden önce çekmiştim, ormanlardaki sonbahar etkileri resimde belli oluyor.
Afiyetle Kalın"


incirli tarifler
İNCİR BONBONLU MUHALLEBİ;
Malzemeler;
İncirli Bonbon için;
5 adet taze incir,
1 paket petibör bisküvi (175 gramlık paket)
3 yemek kaşığı labne peynir,
2 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz içi, tarçın.
Muhallebi için;
1 litre süt,
1 su bardağı un,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı toz şeker,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya,
Piştikten sonra eklemek için;
3 yemek kaşığı labne peyniri.
İNCİR BONBONLU MUHALLEBİ TARİFİ;
Bonbonları hazırlamak için;
Bisküvileri elinizle veya mutfak robotu ile iyice ufalayın.
Robotta parçalayıp püre haline getirdiğiniz incirleri ilave edin.
Öğütülmüş ceviz içini, labneyi ve tarçını ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Not;
Ellerinizi hafifçe ıslatırsanız bonbonları daha kolay yuvarlayabilirsiniz.
Muhallebiyi hazırlamak için;
Labne peyniri hariç bütün malzemeyi tencereye koyup iyice karıştırın.
Kısık ocakta, sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Labne peyniri ekleyip, iyice karıştırın.
Servis için kullanacağınız kupların veya kaselerin içine bir kaç kaşık muhallebi dökün.
Hazırladığınız bonbonlardan muhallebininin üzerine yerleştirin.
Üzerini muhallebi ile doldurun.
Kuptaki muhallebi biraz soğuyunca üzerine bir adet bonbon yerleştirin.
Bu şekilde muhallebi ve bonbon bitinceye kadar diğer kaseleri de hazırlayın.
İyice soğuduktan sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"


3 yorum:

  1. O manzarada bir tane yemeyi isterdim :) Kuru incir sütlü tatlılara yakışıyor, ben de seviyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Görüntü ve tarif harika bir gün denemek üzere not aldım eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Sunum harika. Manzara on keza. Ellerinize emeklerinize sağlık. Nefis bir tatlı olmuş Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmm...:))

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...