Sayfalar

27 Nisan 2015 Pazartesi

MUZLU, ÇİKOLATALI KREP ŞİŞ

Bir önce ki yazımda kahvaltılık olarak hazırladığım minik krepli şişlerin tarifini verirken, meyveli ve çikolatalı olarak da hazırladığımdan bahsetmiştim.
Bugün o tatlı olan tariflerden ilkini vereyim.
Bu tarifte başrol yine minik kreplerin :)
Krepleri hazırladıktan sonra bir yüzüne Nutella-Çokokrem yani kakaolu fındık ezmesi sürüyorsunuz ve sırasıyla bir krep, bir muz dilimi olarak şişe diziyorsunuz.
Bu kadar basit bir tarif.
Mevsime uygun olarak bir de çileklisini yaptım.
Bu küçük kreplerle hazırladığım diğer tarifler;

Kahvaltılık Krepli Şiş

Çilekli, Çikolatalı Krep Şiş

Çokokremli Krep Sandviç
 
"Afiyetle Kalın"




MUZLU, ÇİKOLATALI KREP ŞİŞ;
Malzemeler;
Krep malzemeleri;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Çok az tuz,
Tavayı yağlamak için; 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Arası için;
Muz dilimleri,
Çokokrem,
Nane yaprakları,
Ayrıca;
Çöp şiş.

krep nasıl pişirilir?
MUZLU, ÇİKOLATALI KREP ŞİŞ TARİFİ;
Büyük bir kasenin içinde yumurta, kabartma tozu, çok az tuz, süt, su ve unu ekleyerek karıştırın.
Karıştırarak kıvamlı ve akıcı bir hamur elde edin.
Eğer hamurunuz katı olursa biraz daha su ekleyin.
Krep hamurunuz boza kıvamında olmalı.
Teflon veya yapışmayan herhangi bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, biraz kızdırın.
Not;
Soğuk yağ ve soğuk tava krebin tavaya yapışmasına sebep olabilir.
İyice ısınmış olan yağlı tavaya hazırladığınız krep hamurundan 1 yemek kaşığı ile küçük boyutta, ince bir tabaka halinde dökün.
Not;
Tavayı tekrar tekrar yağlamanıza gerek yok, ilk seferde ki yağ yeterli olacaktır.
Ocağın ateşi çok harlı değil, orta hararette olsun.
Kreplerin alt tarafı pişince spatula ile diğer yarısını da çevirerek pişirin.
Hamurun geri kalan kısmını da bu şekilde pişirin.
Bütün krepleri pişirdiğinizde kreplerin bir yanına çokokrem sürün.
Muzları istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
Hazırladığınız malzemeleri çöp şişe (önce krepten başlayarak, çokokremli kısmı yukarı bakacak şekilde) bir krep, bir muz dilimi olacak şekilde sıra ile dizin.
Şişe en son yine (bu sefer çokokremli kısmı aşağıya bakacak şekilde) krep geçirin,  tepesine nane yaprağı takın, servis tabağına dizin.


"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...