Sayfalar

20 Mayıs 2015 Çarşamba

PANCARLI AYRAN

kırmızı pancar
Kışlık sebze olan kırmızı pancar tezgahlardan tamamen kalkmadan pancarlı ayran tarifi vereyim.
Bu tarifte pancar ayrana çok tatlı pembe bir renk veriyor.
Ben haşlanmış pancarı blenderden geçirerek ayranı hazırladım ama isterseniz pancarı katı meyve sıkacağında sıkabilir, çıkan pancar suyunu ayrana ekleyebilirsiniz.
Pancar suyu ile yapılan içeceğin daha canlı ve koyu bir rengi oluyor.
Bu arada bu tarifi yapmak için taze kök pancar kullanmak zorunda değilsiniz.
Pancar turşusuyla da yapılabilirsiniz, hatta turşunun ekşimsi tadı içeceğinize farklı bir aroma katacaktır.
Su yerine maden suyu kullanabilirsiniz.
Pancarla hazırladığım diğer tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın" 



beetroot
PANCARLI AYRAN;
Malzemeler;
2 adet küçük boy haşlanmış pancar veya parcar turşusu,
2 su bardağı yoğurt,
4 su bardağı soğuk su,
Tuz.
Servis için;
Buz küpleri,
Nane yaprakları.

yoğurt
PANCARLI AYRAN TARİFİ;
Haşlanmış pancarları küp küp doğrayıp derin bir kaseye alın.
Üzerine yoğurt, su ve çok az tuz ekleyin.
El blenderi ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Buz küpleri ve nane yaprakları ile soğuk olarak servis yapın.

nasıl yapılır?
"Afiyet Olsun"

3 yorum:

  1. Harika bir renk olmuş, pancarı ayranda kullanmak hiç aklıma gelmezdi. Elinize sağlık, afiyet şifa olsun. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  2. pembe gönlüm sende
    tadını tahmin etmeye çalıştım yoğurt ve şalgam
    güzel olmuştur
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Pembe pembe çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...