Sayfalar

8 Mart 2016 Salı

KİVİLİ TART KEK

kiwi tart cake
Her meyve ile tart kek yapmaya devam ediyorum.
Bu benim farklı meyvelerle hazırlanmış 6. tart kek tarifim.
Kivi ile yapmayı hep düşünüyordum ama denemek en sona kaldı.
Kivinin rengi yeşil olduğu için tartlarda kullandığım zaman mutlaka mandalina gibi farklı bir renkle kombinliyorum.
Eğer klasik tart hamuru ile tart hazırlamak isterseniz yıllar önce tarifini verdiğim tabanı tart hamuru ile hazırlanan kivili tart tarifine bakabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"




kiwi tart cake
KİVİLİ TART KEK;
Malzemeler;  
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt, (500 ml)
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 kahve fincanı şeker,
Yarım paket krem şanti, (toz halde)
Üzeri İçin;
5-6 adet kivi,
1 adet mandalina,
Süslemek için; 1 çay bardağı tane olarak Antep fıstığı.


kivili tart kek
KİVİLİ TART KEK TARİFİ;
Yumurtaların aklarını bir kaseye, sarılarını ayrı bir kaseye alın ve akların üzerine bir fiske tuz katıp mikser ile akları iyice çırpın, iyice beyazlayıp katılaşsın.
Yumurta sarılarına şekeri ekleyin ve rengi iyice açılana kadar mikserle çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.
Hazırladığınız kek malzemelerini bir araya getirip karıştırın.

tart kek yapımı
Yağladığınız ortası çukur bir tart kalıbına hamuru boşaltın ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın;
Krem şanti hariç krema malzemelerini tencereye alın, sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
Ilıyan kremaya krem şantiyi ekleyin ve mikserle 2-3 dakika çırpın.
Keki kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin. 
Kekin çukur kısmına kremayı düzgünce yayın.
Kivilerin kabuklarını soyun, yarım ay şeklinde ince dilimler halinde kesin.
Mandalinanın kabuklarını soyun, ince dilimler halinde dilimleyin.
Tartın tam ortasına yuvarlak mandalina dilimi yerleştirin.
Kivileri mandalinanın çevresine dizin.
Diğer mandalina dilimlerini tane tane ayırıp, kivilerin arasına dizin.
Tane Antep fıstıklarını kivilerin arasına, tartın kenarına yerleştirin.

Tart kekinizi buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...