Sayfalar

23 Aralık 2016 Cuma

LAHMACUN BÖREĞİ

muhteremle afiyetle
Lahmacun böreği tarifini aylar önce Sevde Kasaboğlu'nun İnstagram hesabında görmüş ve kaydetmiştim.
Geçen haftaya  kadar böreği deneme fırsatım olmadı.
Geçen hafta çay misafirlerim için mönü oluştururken lahmacun böreği yapmaya karar verdim.
Misafirden 2 gün önce misafirin geldiği gün bir aksilikle karşılaşmamak için, böreği denemek ve püf noktalarını anlamak için ilk kez pişirdim.
Blogda yayınlamak için rahat rahat yapım aşamalarının resimlerini çektim.
Bol resimli bir tarif sizi bekliyor😁
İlk pişirdiğimde altının çok kızarmaması gerektiğini öğrendim.
Altı çok kızardığında kolay rulo yapılmıyor.
İlk pişirdiğimde fırının orta rafını kullanmıştım, 2. pişirişimde ortanın üstünü kullandım.
Böreğin adı neden Lahmacun böreği pişirince anladım.
İç malzemesinin hazırlanma yöntemi ve lahmacun gibi üzerinde pişmesi ve tabiki pişince lahmacuna benzeyen tadı ile bu börek "lahmacun böreği" adını sonuna kadar hak ediyor👍
Tariften memnun musun? derseniz, çoooook memnunum😃
Ben bu tarifle daha çoook kahvaltı ve çay misafiri ağırlarım😊
"Afiyetle Kalın"


Lahmacun böreği tarifi
Mönüsünde "Lahmacun Böreği" olan çay masamın resimleri 👉BURADA 
Kahvaltı masasının resimleri 👉BURADA

LAHMACUN BÖREĞİ;
Malzemeler;
3 adet yufka,
300 gram orta yağlı kıyma,
3 adet domates,
3 adet yeşil sivri biber,
2 adet kırmızı biber,
2 adet kuru soğan,
Yarım demet maydanoz,
Tuz, karabiber,
Sosu için;
2 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 yemek kaşığı yoğurt.

sevde kasaboğlu
LAHMACUN BÖREĞİ TARİFİ;
Önce iç malzemesini hazırlıyoruz.
Domateslerin ve soğanların kabukları soyun, biberlerin tohumlarını çıkarın.
Bütün sebzeleri çok küçük doğrayın veya mutfak robotundan çekin.

Maydanozları küçük küçük doğrayın.

İç malzemesi olan sebzeleri, maydanozu, tuzu,  karabiberi ve kıymayı karıştırın.
Bu böreğin özelliği iç malzemesini pişirmeden çiğ olarak kullanmak.

Sosunu hazırlamak için; bir kasenin içinde yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırın.

Fırın tepsisinin içine mutlaka yağlı kağıt serin.
Üzerine birinci yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.
Sos malzemesinden üzerine 2-3 kaşık gezdirip yufkayı yağlayın.
Kenarlarını içine katlamayın!!!

İkinci yufkaya da aynı işlemi yapın ama sosunu sürdükten sonra kenarlarını içine katlayın.
Üçüncü yufkayada aynı işlemi yapın ve onunda kenarlarını içine katlayın.
Bütün yufkalar yerleştikten sonra birinci yufkanın kenarlarını da diğer 2 yufkanın üzerine doğru kapatın.
Artan sos malzemesini en üste sürün.

İç malzemesini yufkanın üzerinde hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.

Hazırladığınız böreği önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Not;
Böreği fırında ortanın üstü olan rafa yerleştirin.
Altının çok kızarıp çıtır olmasına müsade etmeyin.
Çok pişip çıtırlaşırsa rulo yapamıyorsunuz.

Pişen böreği fırından çıkarınca, yumuşaması ve daha kolay rulo yapmak için üzerine suyun altında ıslattığınız yağlı kağıdı serin.

Yağlı kağıdın üzerine de temiz bir bez örtün.
Böreğiniz 6-7 dakika bu şekilde dinlensin.

Islak yağlı kağıt ve mutfak bezinin altında dinlenen böreği fazla bekletmeden geniş tarafından başlayarak rulo yapın.

Rulo yaptıktan sonra da servis yapacağınız zamana kadar üzerini örterek bekletin.

Servis yapacağınız zaman 2 parmak genişliğinde dilimleyin.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...