Sayfalar

17 Nisan 2017 Pazartesi

KARNABAHAR KÖFTESİ

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifimiz kış sebzesi ama sunumunda baharda İstanbul'un rengi olan mor ve leylak tonlarını kullandım.
İstanbul bugünlerde Mor salkımların, Erguvan ağaçlarının ve tabii ki lalelerin açtığı, tam bir renk cümbüşü yaşıyor.
Bence İstanbul'un en güzel mevsimi İlkbahar.
Gezi sayfamda daha önce yayınladığım, İstanbul'da Erguvan Zamanı yazıları 👉BURADA
İstanbul da Lale Zamanı yazıları da 👉 BURADA


cauliflower meatballs
Tarifimize dönersek, karnabahar ne yazık ki pek çok kişinin sevmediği bir kış sebzesi.
Faydaları saymakla bitmeyen sebzeyi pişirmenin farklı yöntemleri var.
Bugüne kadar verdiğim karnabahar tariflerini aşağıya ekledim.
Karnabahar köftesi ise kesinlikle yemeğinden daha lezzetli ve çocuklara kolaylıkla yedirebileceğiniz bir tarif.
Köfteyi ben klasik olarak kızartarak pişirdim ama fırında da pişirebilirsiniz.

cauliflower
Karnabahar tarifleri ile ilgili henüz resimli dosya hazırlamadım.
Allah kısmet ederse bir daha ki kış bir dosya da yayınladığım bütün karnabahar tariflerini bir araya getireyim.
Şimdilik link olarak karnabahar tariflerimi buraya ekliyorum.

Közlenmiş Karnabahar Çorbası

Fırında Közlenmiş Karnabahar

Karnabahar Dolması

Karnabahar Ali Nazik

Fırında Beşamelli Karnabahar 

Karnabahar Mücveri

Karnabahar Pane

Fırında Kıymalı Karnabahar

Fırın Poşetinde Karnabahar 

Karnabaharlı Kış Salatası

"Afiyetle Kalın"

karnabahar tarifleri
KARNABAHAR KÖFTESİ;
Malzemeler;
1 adet küçük boy karnabahar,
1 su bardağı galeta unu,
2 adet yumurta,
3-4 adet taze soğan,
Tuz, kırmızı pul biber, kimyon, kuru nane,
İçine;
Kaşar peynir,
Kızartmak için;
Sıvı yağ.

karnabahardan köfte nasıl yapılır?
KARNABAHAR KÖFTESİ TARİFİ;
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın.
Tuzlu suda 15 dakika bekletip, yıkayın.
Kaynar suda diriliği gidecek kadar haşlayın.
İyice süzün ve çatalla ezin.
Ezdiğiniz karnabaharı, yumurtaları, galeta ununu, ince ince doğradığınız taze soğanı, damak tadınıza uygun miktarda ki baharatları ve tuzunu ekleyip yoğurun.
Not;
Karnabaharın sulu kalmasına veya yumurtanın büyüklüğüne bağlı olarak galeta unu miktarı artabilir!
Hazırladığınız köfte hamurunun üzerini örtüp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Kaşar peynirini ince küpler halinde doğrayın.
Elinizi yağlayın, köfte hamurundan küçük bir yumurta büyüklüğünde parça alıp, elinizde açın.
İçine kaşar peynir yerleştirip, oval köfte şekli verin.
Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
Tavaya sıvı yağ döküp iyice ısıtın, karnabar köfteslerini kızartıp, kağıt peçetenin üzerine çıkarın.
Not;
Köfteleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizerek fırında da pişirebilirsiniz.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın!
Yanında bol yeşillikli salata ve ayran ile birlikte servis yapabilirsiniz.

sebze köftesi
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...