Sayfalar

2 Nisan 2017 Pazar

NOHUTLU İŞKEMBE YAHNİSİ

Muhteremle Afiyetle
İşkembe sever misiniz?
Doğruyu söylemek gerekirse ben işkembe yemem ama eşim sever.
İşkembeyi genellikle çorba olarak yaparım.
İşkembe her yerde, her markette bulunan bir ürün değil.
Bazı marketlerde ve varsa semtinizde ki sakatatçılarda bulabilirsiniz.
Fakat son aylarda BİM sattığı et ürünlerinin arasına işkembeyi de ekleyince işkembeyi oradan ve daha sık alır olduk.
İşkembe ile çorba dışında ne yapılır? diye küçük bir araştırma yaptım, karşıma Lezzet dergisinin bu tarifi çıktı.
Hem işkembeyi farklı değerlendirmek için hemde sakatat tarifleri dosyama yeni bir tarif eklemek için hemen bu tarifi uyguladım.
Çorbadan farklı olarak ana yemek gibi doyurucu bir yemek oldu.
Eşime afiyet oldu 😄




chickpea
Ayrıca konu ile ilgili tarifler için bakınız;

Sakatat Tarifleri 

İşkembe Çorbası

Nohutlu Tarifler;

Etli Nohut 

Mantılı, Nohutlu Çorba 

Nohut Mantısı

Humus

Nohutlu Semizotu Salatası

"Afiyetle Kalın"

rumen stew
NOHUTLU İŞKEMBE YAHNİSİ;
Malzemeler;
Yarım kg temizlenmiş işkembe,
Su,
2 su bardağı nohut,
1 limonun kabuğu,
5 diş sarımsak,
2 adet orta boy soğan,
2 adet orta boy domates,
5 adet sivri biber,
1 adet kırmızı biber,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber.

Tripe
NOHUTLU İŞKEMBE YAHNİSİ TARİFİ;
Nohutları birkaç su yıkayıp akşamdan tuzlu suda ıslatın.
Ertesi gün düdüklü tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. 
Nohutları düdüklü tencereden çıkarıp süzün.
Temizlenmiş işkembeleri birkaç kez yıkayıp düdüklü tencereye alın. 
Üzerine su, iri doğranmış limon kabuğu, sarımsak ve tuzu ekleyerek kısık ateşte işkembeler yumuşayana kadar pişirin. 
İşkembeleri delikli kepçe ile tencereden alıp 2 cm’lik kareler halinde doğrayın ve bekletin. 
Tereyağını bir tencerede eritin. 
Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 
Küçük doğranmış kırmızı biberi, yarım parmak uzunluğunda kestiğiniz sivri biberi ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 
Nohut, işkembe, tuz ve karabiberi ekleyin.
İşkembeleri haşladığınız suyu tel süzgeçten geçirin. 
İşkembeli harcın üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak işkembe suyu ekleyerek kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin ve üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.
Not;
Yanında turşu çok iyi oluyormuş, turşu ile birlikte servis yapın. 

Tripe stew
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...