Sayfalar

7 Mayıs 2017 Pazar

FIRINDA PÜRELİ SULTANİ BEZELYE

Muhterem'le Afiyetle
Benim için bu bahar sultani bezelye tarifleri açısında çok verimli geçti.
Bezelye mevsimini çok güzel değerlendirdim.
Bu sezon hazırladığım 4 tariften üçünü yayınladım, bir tanesi de yayınlanmak için sırada bekliyor.
4. tarifi de sultani bezelye tezgahlardan kalkmadan vereceğim İnşallah😊
Bugünkü tarifim fırın yemeklerini seven ama beşamel sos sevmeyenler için biçilmiş kaftan.
Patates püresi ve sultani bezelye çok güzel uyum sağlıyor, üzerinde ki kaşar ise lezzetin son halkası oluyor.
Lezzetli ve doyurucu bir yemek olduğunu belirtmek isterim 😏
"Afiyetle Kalın"



snow peas potatoes
Daha önce yayınladığım Sultani Bezelye tariflerim 👉BURADA

sultani bezelye tarifleri
FIRINDA PÜRELİ SULTANİ BEZELYE;
Malzemeler;
Yarım kilo sultani bezelye,
5-6 adet haşlamalık patates,
1 adet küçük boy kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
Zeytinyağı, tuz,
Üzeri için;
2 su bardağı kaşar peynir rendesi.

Fırında püreli sultani bezelye tarifi
FIRINDA PÜRELİ SULTANİ BEZELYE TARİFİ;
Haşlamalık küçük boy patatesleri yıkayın ve haşlayın.
Sıcakken kabuklarını soyup, iyice ezin.
Üzerine tuz ve zeytinyağı döküp, pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.
Not;
Patates püresi fırında pişeceği için ayrıca kavurma işlemi yapmıyoruz.
Fırın kabını yağlayın.
1- Hazırladığınız patates püresini kabın içine bastırarak yerleştirin.
Sultani bezelyenin baş kısımlarını kenarlarında ki kılçıklarını da alarak koparın.
Yıkayıp, süzün.
Soğanı, kırmızı biberi zeytinyağında 5 dakika kavurun.
Suyu süzülen bezelyeleri içine ilave edin.
Tuzunu ve 1 su bardağı su ilave edin.
Kısık ocakta bezelyelerin diriliği gidecek kadar tahminen 15-20 dakika kadar pişirin.
2- Pişirdiğiniz sultani bezelyeleri patates püresinin üzerine yerleştirin.
3- Üzerini rendelenmiş kaşar peynir ile kaplayın.
4- Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

kabuklu bezelye tarifleri
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Çok iyi bir fikir olmuş ben aynısını taze fasulyeyle yapacağım arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özgencim,
      Taze fasulye de çok iyi bir fikirmiş, bende taze fasulye ile deneyeyim :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...