Sayfalar

5 Ocak 2018 Cuma

FIRINDA PATATES TAVUK

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifimiz sıkışık zamanlarda pek çok kişinin can kurtaran yemeği olan fırında patates tavuk.
Son yıllarda üretim aşamasında ki şaibeler yüzünden tavuktan biraz uzaklaşsakta, güvenli olduğuna inandığımız yerlerden temin ederek arada sırada hazırlıyoruz.
Patates tavuk yemeğini, minik minik olduğu için daha kolay pişen, servis sırasında daha güzel ve doyurucu olan bebek patates ile hazırlamayı çok seviyorum.
Fakat küçük patates olmadığı zamanlarda normal boyuttaki patatesleri kalın dilimleyerek kullanabilirsiniz.
Bu tarifi tavuk yerine köfte kullanarak da yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"




fırında patates tavuk yemeği resmi
FIRINDA PATATES TAVUK;
Malzemeler;
5 adet tavuk but veya kalça,
Yarım kilo bebek patates veya küçük boy patates,
5-6 adet yeşil biber,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
Tuz, zeytinyağı,
Tavuk marinesi için;
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı kekik,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
Tuz, karabiber.

FIRINDA PATATES TAVUK TARİFİ;
Tavukları ocakta biraz tutarak ütüleyin.
İyice yıkayın, derin bir kabın içine yerleştirin.
Marine etmek için, üzerine zeytinyağı, kuru nane, kekik, pul biber, karabiber,  tuz ekleyin.
Not; İsterseniz 1 yemek kaşığı salça da ekleyebilirsiniz.
Bütün malzemeleri karıştırarak sosun tavuğun her yerine gelmesini sağlayın.
Patatesleri hazırlayıncaya kadar tavuklar sosun içinde beklesin.

 fırında patates
Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın.
Eğer küçük patates kullanıyorsanız ortadan ikiye kesin, tepsiye dizin.
Büyük boy patates kullanacaksanız patatesleri kalın dilimleyerek kullanabilirsiniz.
Üzerine zeytinyağı, nane, pul biber, tuz gezdirip harmanlayın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında, patatesleri 10 dakika pişirin.
Ön pişirme yaptığınız patateslerin üzerine ve aralarına iri iri doğradığınız biberleri yerleştirin.

fırında patates tavuk tarifi
Patates ve biberlerin üzerine sos malzemesinin içinde marine olan tavukları yerleştirin.
Tavuklar piştikçe suyunu ve yağını bırakacağı için ve patateslerin çıtır olmasını istediğimiz için hiç su eklemiyoruz.

fırında patates tavuk yemeği nasıl yapılır?
Hazırladığınız yemeği, ısısını 180 dereceye düşürdüğünüz fırında pişirin. 
Sıcak olarak servis yapın.

fırında tavuk yemeği
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...