Sayfalar

21 Şubat 2018 Çarşamba

ÇABUK LAHANA TURŞUSU

Muhterem'le Afiyetle
Lahana turşusu benim en sevdiğim turşudur.
Bugüne kadar pek çok farklı sebzeyle turşu tarifi verdim ama benim için lahana turşusunun yeri başka😍😍😍
Lahana turşusu varken gözüm diğer çeşitleri görmez.
Kış sebzeleri içinde en çok beyaz lahanayı sevdiğim için midir bilmem, turşusunu da çok seviyorum.
Bugünkü tarifimiz klasik çiğden kurulan lahana turşusu değil, turşu yapmadan önce çok az haşladığınız lahanadan hazırlanan çabuk lahana turşusu olacak.
Lahana ön pişirimden geçtiği için çok çabuk olgunlaşıyor ve 3-4 gün içinde yenmeye hazır hale geliyor.
Lahanayı çiğ olarak kullandığımız lahana turşusu tarifini de ayrıca yayınlayacağım 😊
"Afiyetle Kalın"



sauerkraut
Beyaz ve Mor Lahana kullanarak hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

çabuk lahana turşusu tarifi
ÇABUK LAHANA TURŞUSU;
Malzemeler;
Beyaz lahananın iç kısımları,
Kaya tuzu,
Sarımsak,
Sirke.

cabbage
ÇABUK LAHANA TURŞUSU TARİFİ;
Lahananın özellikle iç göbek kısmını parçalara ayırın.
Sarımsakların kabuklarını soyun, bıçakla bir kaç parçaya bölün.
Not;
Sarımsakları kolay soymak için baş kısımlarını incecik kesin ve 15 dakika suyun içinde bekletin.
Bu şekilde hem daha kolay soyulacak, hemde elleriniz yapış yapış olmayacaktır.

cabbage pickle
Lahanayı kaynayan suyun içine atıp, 1-2 taşım kaynatın.
Hemen sudan çıkarıp, süzgece alın.
Üzerinden soğuk su geçirin.
Lahanayı haşladığınız suyu dökmeyin!

lahana turşusu
Kapağı sağlam olan temiz bir kavanozun içine sırasıyla haşlanmış lahana ve sarımsakları yerleştirin.

salamura suyu
Lahanayı haşladığınız sudan 2-3 su bardağı suyu bir kabın içine alın, içine 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin.
Karıştıra karıştıra tuzu eritin.
Suyun sıcaklığı ile kolayca eriyecektir.

Hazırladığınız tuzlu suyu kavanozun ağzına kadar doldurun.

Son olarak 1 büyük çay bardağı sirke ilave edin.
Lahananın üst kısma, suyun üzerine çıkmasını engellemek için, lahananın büyük yapraklarından veya lahananın ortasında ki koçanı çiğ olarak en üste yerleştirebilirsiniz.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
3-4 gün içinde turşunuz yenmeye hazır.

Muhterem'le Afiyetle
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...