Sayfalar

31 Ağustos 2018 Cuma

YOĞURTLU, PATLICAN KAVURMASI

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifimiz, yaz aylarının en sevilen sebzesi olan patlıcanla hazırlanan patlıcan kavurması.
Bu tarifte ön pişirme yok, soğan yok, domates yok, su yok.
"Peki bu yemek nasıl yumuşayıp pişecek?" derseniz, kısık ateşte ağır ağır pişerek yumuşuyor.
Patlıcan suyu pek sevmez, su eklenince o suyu kolay kolay çekmez.
Bu tarifte su olmadığı için patlıcan çok lezzetli oluyor.
Sünger gibi olan yapısı sayesinde çabucak yumuşuyor.
Zeytinyağı da lezzetine lezzet katıyor.
Bu tarifi isterseniz yoğurtsuz, kavurma olarak servis yapabilirsiniz.
Fakat yoğurtla daha lezzetli olduğunu belirtmek isterim 😊
Geçtiğimiz hafta bayramın 2. günü, köydeki evimizde hazırladığım bayram masası için bu tarifi de kullandım.
Bayram masasının resimleri 👉BURADA
Patlıcanla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Bu arada;
Halen Kastamonu'dayım, bu akşam köye döneceğim, internet sıkıntısı olduğu için burayı güncelleyemiyorum.
Benden en güncel haberleri Instagram hesabımdan alabilirsiniz.
Cep telefonu internetinde sorun olmadığı için Instagram dan resim yayınlamaya köyden de devam ediyorum.
Instagram adresim👉 muhteremleafiyetle

"Afiyetle Kalın"



eggplant salad
YOĞURTLU, PATLICAN KAVURMASI;
Malzemeler;
1 kilo patlıcan,
2 adet kırmızı biber,
5 adet yeşil sivri biber,
1 çay bardağı zytinyağı,
Tuz,
Üzeri için;
2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Zeytinyağı,
Kuru nane, kırmızı pul biber.

YOĞURTLU, PATLICAN KAVURMASI TARİFİ;
Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun.
Tuzlu suyun içinde 15-20 dakika bekletin.
Suyun içinden sıkarak çıkarın.
Önce geniş dilimler halinde kesin.
Kestiğiniz dilimleri, ince şeritler halinde kesin.

yoğurtlu patlıcan salatası
İnce şeritleri de küp küp doğrayın.
Kırmızı ve yeşil biberleri de aynı şekilde doğrayın.

resimli yemek tarifi
Geniş bir tencereye 1 çay baradağı zeytinyağı dökün.
Üzerine patlıcanları ve biberleri yerleştirin.
Tuzunu serpin.


Kısık ocakta, sık sık karıştırarak, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen patlıcanı, soğuduktan sonra servis tabağına yerleştirin.

patlıcan salatası
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Yoğurdun üzerine zeytinyağı gezdirin.
Kırmızı pul biber ve kuru nane serpin.
"Afiyet Olsun"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...